Un Telefon Windows sub 200$

Windows-Phone-8
Windows-Phone-8

Cota de piata a telefoanelor care folosesc sistemul de operare Windows Phone a fost intr-o continua crestere pe perioada ultimilor doi ani de zile. Chiar daca preturile acestora sunt destul de piperate si putini isi permit un astfel de telefon.

In cadrul conferintei Computex desfasurata in taipei, un reprezentant Microsoft, a anuntat ca Microsoft va lansa o serie de noi telefoane care vor rula pe sistemul lor de operare cu preturi mult mai mici. Acestea vor fi lansate pana la sfarsitul anului. Telefoanele actuale din gama Windows Phone au preturi destul de mari, acestea situandu-se in intervalul de 400 – 700$. Noile telefoane destinate pietei entry level vor avea preturi ce se vor situa in intervalul 100 –  300$.

Reprezentantul Microsoft, Nick Parker, a spus ca preturile acestea vor fi cele de baza, insemnand ca acestea vor fi preturile finale de pe rafturile magazinelor fara a fi legate de un abonament costisitor din partea companiilor specializate in oferirea de servicii de telefonie mobila.

Va fi interesant sa vedem care vor fi producatorii care se vor aventura in incercarea Microsoft de a realiza un telefon ieftin capabil sa ruleze sistemul de operare Windows Phone 8. Stim deja ca Microsoft are deja parteneriate cu cei de la Nokia, HTC, Huawei sau Samsung. Acestia produc deja telefoane Windows Phone dar cu preturi ridicate.

Pentru a reduce costurile de productie pentru un astfel de telefon Microsoft ar putea colabora cu alte nume din industrie cum ar fi LG, Foxconn, Lava, JSR, ZTE, Gionee sau Lenovo. Avand in vedere ca acesti producatori detin o cota de piata destul de mare in tarile in care activeaza Microsoft ar putea da o adevarata lovitura cu telefoanele sale din gama low end.

Piata telefoanelor WIndows Phone s-a aflat  intr-o continua crestere pe parcursul anilor recenti. In anul 2013 acestia au avut o cota de piata de 3% comparatic cu cei 2.6 din anul 2012.

Related Posts

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.