euro 2016

Ultimele noutati de la euro 2016

Dupa incidentul de la meciul Serbia – Albania, in data de 15 octombrie UEFA a confirmat faptul ca a deschis actiuni disciplinare impotriva ambelor parti ale conflictului. Asociatia de fotbal din Serbia a invinovatit echipa agresiva a Albaniei pentru intreruperea si abandonarea meciului preliminar pentru euro 2016.

Au fost aruncate torte pe gazon, iar la un moment dat a aparut o drona in teren care arbora un banner pro-albanez. Jocul a fost intrerupt intrucat s-a ajuns la un haos total pe teren cand Stefan Mitrovic a rupt bannerul de pe drona, provocand reactii furioase in randul jucatorilor albanezi. Desi scorul era unul alb, 0-0, meciul a fost anulat.

In data de 24 octombrie Asociatia de Fotbal a Serbiei a confirmat faptul ca a primit sanctiunea din partea UEFA, ca urmare a scenelor urate ce au intrerupt meciul preliminar de calificare disputat impotriva Albaniei. Sanctiunile aplicate au fost asupra ambelor parti, Asociatia de Fotbal Albaneza fiind notificata ca a pierdut meciul cu scorul de 3-0, avand de achitat si o amenda de 100.000 euro.

Oficialii UEFA au sanctionat si Asociatia de Fotbal a Serbiei, retragandu-le trei puncte din turneul de calificare la euro 2016; in plus, urmatoarele doua meciuri ca echipa gazda vor fi desfasurate fara suporteri, cu usile inchise; de asemenea a fost stabilita si in acest caz o amenda de 100.000 euro.

Gasesti aici euro2016 si toate stirile legate de preliminariile calificarii la turneul european ce se va desfasura in Franta. In continuare vom vorbi despre alte sanctiuni aplicate Romaniei si Ungariei de catre UEFA.

Meciul disputat in grupa F pe data de 11 octombrie la Bucuresti s-a terminat cu scorul final de 1-1, dar si cu 11 cartonase galbene si diverse confruntari pe teren. Fortele de ordine au pulverizat gaze lacrimogene pe National Arena, intrucat artificii si torte au fost aprinse de suporterii ambelor echipe.

UEFA a anuntat vineri, 31 octombrie, ca o decizie a fost luata in acest sens. Astfel fiecare din reprezentative a fost sanctionata cu cate o amenda: Federatia Romana de Fotbal va avea de achitat o amenda de 32.000 euro, iar cea ungara suma de 30.000 euro. De asemenea, fiecare din echipe va disputa urmatoarele meciuri de acasa cu restrictii cu privire la numarul de suporteri, tocmai pentru a se evita aruncarea in teren de catre fani a diverselor obiecte precum artificii si torte sau altele ce pot intrerupe desfasurarea meciului. Prin urmare, sectorul 122 de pe National Arena va fi inchis pentru meciul de calificare disputat impotriva reprezentativei Irlandei de Nord. Similar, Ungaria va inchide un minim de 2500 de locuri de pe stadionul Florian Albert unde se va disputa urmatorul meci impotriva Finlandei. De asemenea Ungaria va trebui sa achite si contravaloarea daunelor facute de fanii sai stadionului National Arena, in termen de 30 de zile. Ambele sanctiuni pot fi atacate cu apel.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.