ulei-de-cocos-beneficii

Uleiul de cocos este benefic in sanatate

Uleiul de cocos reprezinta unul din putinele alimente care poate fi descris cu adevarat ca fiind un fel de „superaliment”. Din ce in ce mai multi oameni devin entuziasmati de uleiul de cocos asa ca e perfect normal sa ne intrebam de ce este atat de special cocosul.

Uleiul de cocos contine o combinatie unica de acizi grasi care au proprietati medicinale puternice, cunoscute si sub numele de trigliceride. Cei mai multi astfel de acizi trec din ficat catre tractul digestiv unde sunt transformati in energie. De altfel, oamenii din zonele unde se consuma foarte multa nuca de cocos sunt considerati a fi cei mai sanatosi oameni din lume.

In societatea occidentala, uleiul de cocos este considerat, in continuare, un aliment exotic, fiind consumat, in primul rand, de oamenii care isi doresc sa duca un stil de viata sanatos. De ce este uleiul de cocos atat de bun pentru mentinerea sanatatii organismului?

Beneficiile uleiului de cocos

Ajuta in controlul greutatii. Un studiu realizat in anul 2009 a demonstrat legatura dintre pierderea in greutate din zona abdomenului si consumul de nuci de cocos. Nuca de cocos este foarte usor de digerat si, de asemenea, protejeaza organismul facandu-l rezistent la insulina.

Reduce convulsiile. O dieta cu ulei de cocos este slaba in carbohidrati dar are o multime de grasimi. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru contribuie la reducerea crizelor de epilepsie la copii, insa nu stiu sigur in ce masura actioneaza uleiul de cocos asupra acestui lucru.

De asemenea, uleiul de cocos este benefic in cazul oamenilor care sufera de probleme digestive. Uleiul de cocos ajuta in tulburarile digestive, inclusiv in problemele de stomac sau intestinale. Acizii grasi din componenta sa contin proprietati antimicrobiene care protejeaza impotriva bacteriilar, a candidei si a celor care cauzeaza indigestie.

Ajuta in controlul diabetului de tip II. Studiile recente de la Institutul Garvin pentru Cercetare Medicala au dovedit ca uleiul de cocos ajuta la protejarea impotriva rezistentei la insulina, reducand astfel riscul de diabet de tip II.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.