Trebuie sa ai grija de ochii tai!

Eye
Eye

Ochii nostri sunt fereastra catre lumea intreaga. Acestia capteaza imagini inca de cand ne nastem. In timp darul vederii este unul care isi diminueaza din impact. De aceea e important sa avem grija de ochii nostri, ca de ochii din cap.

Nu te mai freca la ochi

Multi dintre noi avem obiceiul de a atinge cu mana ochii si de a ii freca la orice mancarime pana cand aceasta dispare. Mainile noastre sunt expuse la foarte multi microbi si la praf in fiecare zi. Cand ne atingem ochii cu mainile murdare vom transmite o mica parte din acele bacterii in ochi.

Nu purta ochelari in cazul in care nu ai nevoie

Uneori ochelarii sunt vazuti ca un accesoriu de moda pe care multi ii poarta doar pentru a fi in trend cu ce este nou. Chiar si ochelarii care nu au capacitati de imbunatatire a vederii, in timp pot ajunge sa ne distorsioneze sau sa ne strice persepectiva.

Ai grija de ochii tai

Chiar daca vei ajunge sa arati ca o fantoma cu ochi de castravete, atat castravetii si rosiile puse pe ochi de vor ajuta sa iti hraneasca ochii. Felii subtiri de castraveti sau rosii plasate pe ochi timp de 15-20 de minute pentru 2-3 zile vor fi suficiente pentru a observa o schimbare in infatisare si in modul in care vezi.

Nu sta ore intregi in fata televizorului sau calculatorului

In mod normal, mai ales daca lucrezi la birou vei ajunge sa petreci multe ore in fata unui monitor. In momentul in care iti concentrezi vederea asupra unui lucru fix pentru mai mult timp vei ajunge sa iti micsorezi vederea periferiala. Ca rezultat iti va fi mult mai greu sa conduci si sa ai o atentie distributiva. Este important sa iti relaxezi ochii in fiecare ora cateva minute in care sa privesti in zare neavand un punct fix asupra caruia sa te concentrezi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *