Toyota FCV – masina cu emisii 0

toyota-fcv
toyota-fcv

De multe ori am ajuns sa ne intrebam daca masinile electrice sunt viitorul. Cei de la Tesla sunt de aceasta parere. Acestia cred ca masinile electrice vor ajunge sa monopolizeze viitorul industriei auto odata ce resursele lumii de combustibili fosili se vor epuiza intr-un final.

Toyota nu este de aceeasi parere si pentru a contrazice opinia celor de la Tesla, acestia au lansat un nou model numit FCV Seda sau  “Fuel Cell Sedan” care are o serie de avantaje fata de orice alta masina electrica, ba chiar si fata de o masina cu motor clasic.

Masina a fost introdusa pentru prima data in Japonia, anul trecul cu ocazia expozitiei Tokyo Motor Show. Sedan-ul foloseste hidrogenul pe post de combustibil pentru a se putea deplasa. Un rezervor plin de hidrogen va fi suficient pentru a parcurge o distanta de 700 de kilometri.  Pentru a umple un rezervorul hidrogen vei avea nevoie de doar 5 minute. Din aceste puncte de vedere masina se poate compara cu automobilele ce folosesc combistibili fosili.

Pe langa aceste avantaje, masina vine cu o atitudine foarte “verde”. Singurele emisii pe care le va produce masina vor lua forma vaporilor de apa. Acesta este rezultatul daca ai de gand sa combini hidrogenul si oxigenul si sa le folosesti drept combustibil pentru a propulsa un autoturism.

Ideea unui motor pe hidrogen este una care a mai fost incercata pana acum insa s-a lovit de o serie de obstacole. In primul rand productia de hidrogen pur este destul de complicata si costisitoare. In al doilea rand nu exista la acest moment prea multe statii care permit alimentarea cu hidrogen.

Pretul pentru masina produsa de Toyota va fi de 69 000 de dolari si va fi disponibila incepand cu anul viitor la nivel global. Initial aceasta va fi lansata in Japonia, urmand mai apoi sa fie comercializata in Europa si in SUA.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *