Totul despre zvonul Ebola

Virusul Ebola sau febra hemorhagica Ebola este o boala umana deosebit de periculoasa. Simptomele bolii apar de obicei intr-o perioada ce difera de la 2 la 21 de zile de contactarea virusului. Simptomele includ febra, dureri de gat si musculare si dureri de cap. De asemenea pe langa acestea mai apar simptome precum starea de ameteaza, vomitarea sau diaree, precum si incetinirea ritmului in care functioneaza rinichii si ficatul. La un moment dat oamenii incep sa aiba probleme cu sangerarea.

Boala este luata in momentul in care o persoana intre in contact cu sangele unui animal infectat, precum o maimuta sau un liliac. Se crede ca liliecii sunt cei care car si imprastie boala fara a fi afectati de virus. Odata ce un om este infectat cu acest virus, boala se poate transmite de la persoana la persoana.

Singura metoda de prevenire a acestei boli este sa incetam extinderea si imprastierea acesteia. Pana in momentul de fata nu exista un leac pentru aceasta boala. Singurul lucru poe care il putem face in aceast moment in privinta bolii este de a mentine persoanle infectate hidratatepe cale orala sau intravenoasa. Rata de mortalitate a bolii este intre 50 si 90% pentru cei ce sunt infectati de visus. Prima daca cand a fost identificat virusul acesta a fost in Sudan si in Congo in anul 1976.

Pana in anul 2014 au fost infectati mai putin de 1000 de oameni cu acest virus. Totusi avand in vedere evenimentele recente boala a cunoscut o epidemie de proportii. Pana la data de 27 iulie 2014 au fost inregistrate 1323 de cazuri din care s-au confirmat 729 de morti. Rata mortalitatii este de 55,1% in momentul de fata.

Epidemia a inceput in Februarie 2014 in Guinea. Pana pe data de 23 aprilie s-au inregistrat  242 de cazuri din care 142 au fost fatale. Rata de mortalitate a fost de 59% in momentul acela. Se fac eforturi considerabile in momentul de fata pentru reducerea si continerea epidemiei.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *