Totul despre cei mai inalti munti din lume

Mama natura a reusit intodeauna sa ne uimeasca cu forta si frumusetea sa in acelasi timp. Este atat de frumoasa si calm dar cu o putere foarte mare si vibranta. Natura in sine este fascinanta, mai ales cand vine vorba de elementele geografice din aceasta lume. In privinta geografiei muntii sunt  printre cele mai fascinante fome de relief. Printre cei mai inalti munti din lume putem aminti de:

Muntele Everest

Avand o inaltime de 8848 de metri Muntele everest este cel mai inalt varf din lume. Foarte multi oameni au incercat de-a lungul timpului sa il escaladeze insa foarte putini au reusit. Expeditiile pe muntele Everest au fost facute inca din anul 1921. Prima escaladare de succes pana in varf a fost facuta de Edmund Hillary si Tenzing Norgay. Varful este pozitionat in Himalaya si reprezinta granita dintre China si nepa. Muntele are mai multe nume , Everest si Chomolunga fiind printre cele mai recunoscute la nivel mondial.

K2

Avand o inaltime de 8611 metri, K2 al doilea varf ca inaltime din lume. Acesta este localizat la granita dintre Baltistan si China. Este cel mai inalt punct din Pakistan. K2 ami este numit si Savage Mountaind, datorita nivelului foarte ridicat de dificultate in escaladarea acestuia. Foarte multi oameni si-au pierdut viata ca urmare a incercarii lor de a escalada muntele. Cea mai dificila parte de escaladat este cea din partea Chinei, motiv pentru care partea din Pakistan este cea care este deseori aleasa in catararea muntelul. S-a incercat escaladarea acestuia inca din anul 1856, dar abia in anul 1954 a fost realizata o catarare de succes pana in varf. Muntele este recunoscut pentru faptul ca a ajuns sa fie un adevarat star de televiziune in lumea filmului, fiind prezent in multe pelicule care demonstreaza adevaratul pericol in incercarile de escaladare ale muntelui.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *