Totul despre capuse

In ultima vreme am tot auzit ca trebuie sa ne ferim de capuse dat fiind faptul ca acestea au facut multe victime printre oameni. Capusele sunt anumite insecte care se hranesc cu sangele gazdelor si stau acolo cateva zile pana cand sunt indepartate. Capusele apar de obicei toamna si primavara iar muscaturilor lor nu sunt unele care dor deoarece gazda nu o va simti deloc. Tocmai din acest motiv capusele sunt foarte periculoase. Ele se fixeaza pe pielea gazdei, se hraneste cu sangele ei si mai apoi se infecteaza.

Cele mai multe dintre ele nu trasmit boli insa exista o parte care pot transmite virusul cauzator de menigoencefalita. Capusele mature au 4 picioare in timp ce cele tinere au 6. Ele sunt foarte mici incat nu pot fi vazute de gazda sau de altcineva cu ochiul liber. Pentru a reusi sa faceti diferenta intre ele, masculii au culoarea neagra iar femelele au tot culoarea neagra insa au abdomenul rosu. Atentia trebuie sa fie foarte sporita mai ales atunci cand ne aflam  in iarba deasa si lunga. Ele traiesc de obicei in acest tip de iarba iar cand se fixeaza pe pielea omului sau a animalelor sunt foarte periculoase. Acest pericol se datoreaza faptului ca ele nu sunt vizibile cu ochiul liber si dat fiind faptul ca se fixeaza pe piele si raman acolo vor face ca gazda sa aiba complicatii.

Complicatii cauzate de muscaturile de capuse sunt cele de ordinul infectiilor. De aceea cand o persoana are o problema cu o capusa trebuie sa o indeparteze cat mai repede cu putinta. In caz contrat pacientul se poate confrunta cu anumite boli cauzate de aceasta insecta cum ar fi transmiterea bolilor. In momentul in care indepartam acest parazit se elimina si riscul de imbolnavire prin transmitere. De asemenea, daca indepartam capul capuse ne vom confrunta cu infectia zonei.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *