Tot ce trebuie sa stii despre ouale de gaina

Cu totii mancam oua mai ales ca sti ca sunt atat de sanatoase, nu-i asa? Ei bine, medicii recomanda consumul de oua de 2-3 ori pe saptamana indiferent de starea pe care dorim sa o mancam pentru ca ele sunt sanatoase oricum.

Ouale au foarte mult calciu, vitamine, potasiu si alte minerale si nutrienti necesari sanatatii organismului nostru. Exista multe lucruri despre oua pe care este posibil sa nu le fi stiut pana acum si pe care ar trebui sa le aflati. Iata care sunt ele:

Se pare ca in fiecare an exista 6 000 000 000 de pui de masculti care au doar o zi si sunt masculi. Se pare ca din rasele de gaini care fac oua, puii sunt omorati deiarece aceasta rasa se creste doar pentru oua si nicidecum pentru carne. Asadar, fermierii omoara toti acesti pui de o zi care sunt masculi deoarece nu le sunt necesari.

Un alt lucru pe care probabil ca nu il stiati pana acum este ca ouale sunt considerate „organice”, „bio” sau „de la tara” insa isi au toate originile  in fermele industriale care fac pui si oua pe banda rulanta.

Pentru ca gainile sa nu se raneasca intre ele cu ciocul se pare ca multi dintre fermieri aleg sa le taie ciocul deoarece cioculor lor este mai sensibil decat buricul unui deget. De asemenea, trebuie sa stiti ca multe dintre gaini mor dupa ce se face acest procedeu.

Intr-un mediu natural, o gaina poate train in jur de 15 ani insa o durata de viata in ferme ele traiesc doar 12-18 luni. Dupa ce nu mai pot face oua ele sunt trimise la abator si sunt taiate pentru carne. Ei bine, din acest motiv, manacam „gaini stresate”.

Trebuie sa mai stiti ca atunci cand merg spre abator puii sunt extrem de inghesuiti in masini incat in momentul in care ajung sunt deja morti fie ca au oasele rupte, au facut hemoragii, sunt deshidratati sau au trecut prin caldura sau frig.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.