Titani din lumea IT care nu isi lasa averea copiilor

Bill GatesUnii antreprenori au reusit sa faca milioane de dolari de pe urma activitatilor lor in lumea IT. Si acesti bani i-au cheltuit in diverse moduri, care mai de care mai extravagante, fie ca e vorba de avioane private, case de vacanta sau chiar insule intregi.

Altii isi indreapta sursele financiare catre surse mai filantropice prin donarea banilor pentru diverse cauze si fundatii.

Ce e interesant este ca o parte din acesti oameni sunt deacord sa doneze banii caritatilor dar nu copiilor proprii. Printre cei mai “zgarciti” astfel de oameni ii gasim pe:

Cofondatorul Microsoft Bill Gates

Gates a fost de mult timp deschis in aceasta privinta. Averea sa de 78 de miliarde de dolari nu o va lasa celor 3 copii ai sai. Acestia vor ajunge sa mosteneasca doar o mica parte, doar 10 milioane de dolari fiecare.

Acesta a spus ca a lasa o mare suma de bani copiilor nu este un ajutor. Acesta a fondat fundatia Bill & Melinda Gates in anul 1994 si in momentul de fata compania are un capital de 36 de miliarde de dolari.  Gates a infiintat de asemenea capania “The Giging Pledge” ce incurajeaza miliardarii sa isi doneze jumatate din averea lor in scopuri caritabile.

Cofondatorul AOL – Steve Case

Case a ajutat milioane de americani sa vina in mediul online, acum isi doneaza marea parte a averii sale in scopul dezvoltarii de noi tehnologii. Acesta a infiintat fundatia Case in anul 1997 care se foloseste de tehnologie pentru a face filantropia mult mai eficienta. De asemenea acesta a infiintat o companie numita Revolution care ajuta companii din afara Silicon Valley sa reuseasca. Pe langa aceaste initiative, Steve Case a semnat la randul sau Giving Pledge.

Este interesant de vazut ca unii oameni ajung sa castige atat de multi bani intr-o viata intreaga incat nu mai stiu cum sa ii cheltuiasca. Este totusi de admirat faptul ca isi doneaza o mare parte din avere.

Related Posts

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *