rottweiler

Temperamentul Rottweilerilor

Desi sunt cunoscuti mai mult pentru temperamentul instabil, trebuie sa intelegem ca in majoritatea cazurilor acest temperament depinde de modul cum au fost crescuti si tratati. Daca le este acordata atentie si sunt bine educati, rottweilerii pot fi printre cele mai bune rase de caini de companie.

Rottweilerii sunt considerati caini de familie datorita disciplinei si promptitudinii. Acesti caini iubesc foarte mult oamenii, in special copiii, si sunt intotdeauna doritori sa-si multumeasca stapanii. Promptitudinea ii face caini foarte buni pentru paza, ce pot reactiona foarte rapid la lucrurile ce se petrec in jurul lor.

De multe ori sunt clasificati printre cele mai agresive rase de caini datorita comportamentului potential periculos. Este ceva prea mult spus, tinand cont de faptul ca acest comportament se datoreaza in principal neglijarii sau comportamentului agresiv al stapanului, care transforma rasa de obicei calma, facand-o sa devina agresiva.

Ca si alte rase de caini, rottweilerii sunt plini de energie si au nevoie sa se descarce. De aceea daca nu isi consuma energia pot sa inceapa sa latre sau sa roada totul de prin casa. Activitatea sub forma de iesiri in aer liber, jocuri si exercitii ii pot ajuta sa consume energia in exces pe care o au. Un rottweiler plictisit poate transforma casa intr-un dezastru. Nu este o diferenta prea mare de temperament intre masculi si femele, si ca la orice rasa, urmarirea comportamentului de cand este pui iti poate face o idee despre cum se va comporta la maturitate.

Neglijarea si agresivitatea asupra unui rottweiler il poate transforma intr-un caine agresiv nu numai asupra altor animale sau oameni, ci si asupra proprietarului. Pe de alta parte, educarea si dresajul il transforma intr-un companion ascultator si prietenos. Astfel ajungem la concluzia ca temperamentul unui rottweiler depinde foarte mult de proprietarul sau, care trebuie sa fie dominant si ferm, dar in acelasi timp si iubitor si calm. Educatia si atentia acordata il vor transforma in ceea ce reprezinta intreaga sa rasa: cel mai bun prieten al omului.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.