anxiety

STOP gandurilor negative

Gandurile negative pot afecta dezvoltarea unei persoane si minimizeaza sansele de reusita indiferent de obiectivul ales. O buna idee este inlaturarea lor si inlocuirea cu lucruri pozitive.

Gandurile sunt cuvantul cheie aici: ceea ce gandim ne defineste … totul sta in puterea mintii – si multe alte expresii au tot fost vehiculate pe parcursul timpului. Importanta modului de gandire si cum influenteaza acesta comportamentul nostru a devenit subiectul nenumaratelor studii. Au un efect gandurile asupra mintii si implicit asupra actiunilor noastre? Cu siguranta ca da. Aceste ganduri care ne influenteaza comportamentul si starea nu sunt tot timpul roz si fericite, mai pot fi ganduri negre, negative. Un gand pozitiv are un efect benefic, in timp ce gandirea negativa este in detrimentul psihicului si afecteaza comportamentul si actiunile noastre.

Anxietate, demoralizare, lipsa de odihna, respect de sine scazut sunt doar cateva din consecintele pe care le pot avea gandurile negative, impiedica pur si simplu o persoana sa ajunga la potentialul maxim. Trebuie sa stim cum sa le combatem si sa le inlocuim cu lucruri pozitive.

Constientizarea este primul pas. Nu le poti opri daca nu faci diferenta intre ganduri bune si ganduri care te afecteaza. Doar daca stii exact ce este in detrimentul tau poti apoi actiona pentru a le inlatura. Gasirea sursei este urmatorul pas, incearca sa iti dai seama ce iti cauzeaza anxietatea si afluxul de ganduri negative care te inunda. Ai un proiect in derulare si nu stii ce rezultate ar putea sa aiba? Nesiguranta poate duce si la negativitate. Sau poate nu esti multumit de ceva si astfel esti impiedicat sa-ti creezi in minte o imagine mai buna despre tine? Odata ce ai aflat si cauza, e mult mai simplu sa gasesti si solutiile.

Subconstientul ne influenteaza comportamentul si gandirea, drept urmare trebuie sa devina o regula pentru tine afirmatiile pozitive. Spune-ti tot timpul ceea ce ai nevoie sa auzi pentru a alunga negativitatea. Spune-ti repetat acest lucru, scrie-l undeva unde il poti vedea constant, subconstientul va fi astfel treptat influentat si anxietatea va face loc linistii si starii de bine.

Exercitiile de respiratie te pot de asemenea ajuta. Starea de anxietate si gandurile negative conduc la o lipsa de odihna pe langa multe alte efecte nu tocmai pozitive asupra sanatatii. O buna modalitate de a contracara toate acestea sunt exercitiile de respiratie profunda si de meditatie, astfel mintea va fi calmata si stresul prezent in momentul respectiv va fi redus.

Simte-te bine in pielea ta. Gaseste acele lucruri bune legate de propria persoana si accentueaza tot timpul lucrurile pozitive despre tine. Fa lucruri care sa te relaxeze, plimba-te, citeste, asculta muzica sau fa orice altceva ce iti calmeaza mintea, scapa de stres si de emotiile negative si inlocuieste-le cu lucruri bune, care sa te ajute sa devii optimist.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.