Stabileste o relatie echilibrata cu adolescentul

Adolescenta este perioada cea mai dificila pentru toata lumea, atat pentru pairnti cat si pentru copii. La aceasta varsta adolescentii isi doresc sa fie rebeli, sa fie independenti si sa nu mai fie controlati. Li se pare ca toate lucrurile li se cuvin si ca nu trebuie sa dea nimanui nicio explicatie.

Parintii sunt cei mai ingrijorati de aceste situatii mai ales ca cei mai multi dintre ei nu stiu cum ar putea sa procedeze pentru a mentine o relatie optima cu copilul adolescent.

Sigur ca adolescentul are astfel de comportament emai ales pentru ca se produc niste modificari foarte mari in organismul lor. Este normal sa aiba tulburari mai ales ca se produc multe schimbari, mai ales la nivel hormonal.

Adolescentii au tendinta sa se bage in tot felul de buclucuri si sa se lase usor influentati. Atata timp cat are incredere in tine si stie ca poate veni sa iti spuna absolut tot ce gandeste si prin ce trece, il vei ajuta sa depaseasca probleme si sa fie in siguranta. Dar daca nu te dovedesti a fi un bun confident, acesta isi va rezolva problemele in stilul lui si va apela la altcineva, care poate fi nepotrivit in a da sfaturi si a-l ajuta.

Auzi mereu in stanga si in dreapta „eu sunt cel mai bun prieten al copilului meu”, mai ales cand vine vorba de adolescenti. Insa nu acesta este telul pe care trebuie sa il tintesti ca parinte si sa il promovezi in relatia cu tanarul copil. Ai nevoie sa fii in continuare parinte pentru el, sa stie ca esti o autoritate si ca ai ultimul cuvant de spus in ceea ce il priveste.

Asadar, este foarte important sa faci astfel incat sa comunic cu copilul si mai ales sa ii castigi increderea. Trebuie sa ii castigi increderea pentru ca adolescentul sa vina sa iti povesteasca toate lucrurile fara sa il intrebi nimic. Astfel, vei sti care sunt problemele copilului tau fara sa trebuiasca sa te gandesti prea mult.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.