Spoturi publicitare de milioane

Commercial Spot
Commercial Spot

Publicitatea este una din cele mai bune metode prin care poti realiza o campanie de marketing pentru un anumit produs sau serviciu. Este foarte important sa realizezi un clip publictar care transmita un mesaj concludent spectatorilor. De aceea uneori costurile pentru aceste clipuri ajung la cifre de milioane de dolari.

Honda – campanie de promovare de 6.5 milioane de dolari

Honda este o companie cunoscuta pentru automobilele sale fiabile. Unul din cele mai scumpe clipuri publictare realizate de companie este numit „Honda Cog”. Clipul a generat costuri de 6.5 milioane de dolari si au fost necesare 606 de duble pana cand s-a ajuns la un produs final.

Pepsi – campanie de promovare de 7.53 de milioane de dolari

Spotul publicitar realizat de Pepsi a generat costuri totale ce au depasit 7 miloane de dolari. Clipul a fost difuzat pentru prima data in anul 2002 in timpul Super Bowl. Clipul o avea ca protagonista pe Brintey Spears.

Aviva – Camapanie de promovare de 13.4 milioane de dolari

Aviva este o companie de asigurari cu sediul in Regatul Unit. In anul 2008 acestia au decis sa isi schimbe numele in Norwich Union. Compania a realizat un spot publictar in care au jucat Bruce Willis, Elle Macpehrson, Dame Edna si Alice Cooper. Ce legatura au acestia cu Aviva. Simplu, toti protagonistii si-au schimbat numele odata ce au devenit celebri. Aceasta fiind si ideea principala a clipului publicitar.

Campania electorala a lui George Bush – 14.2 milioane de dolari

George Bush detine recordul pentru cea mai scumpa campanie electora realizata. In anul 2004 costurile legate de campania de promovare  au ajuns la cifra impresionanta de 14.2 milioane de dolari. Bani care au venit de la „Progress for America Voter Fund”.

Chanel 5 – campanie de promovare de 33 de milioane de dolari

Acesta este cel mai scump clip publictar din istorie. Costurile au urcat pana la 33 de milioane de dolari pentru un clip de nici macar 4 minute. Nicole Kidma a fost protagonista acestui clip, clip ce i-a adus 5 milioane de dolari pentru doar 4 zile de filmare.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *