Somnul copiilor mici

Inca din momentul in care apare in vata noastra, copilul este cea mai importanta persoana din viata noastra. Ne dorim sa ii asiguram ceea ce este mai bun, sa ii punem la dispozitie toate lucrurile de care are nevoie si care il fac sa fie fericit.

Totusi, cand sunt foarte mici este foarte greu sa reusim sa ne odihnim iar copilul le transofrma mai toate noptile in nopti albe. Este foarte greu sa reusim sa ne odihnim mai ales in momentul in care copilul plange continuu si ne este foarte greu. Ce trebuie sa faci?

Ei bine, somnul micutului tau nu trebuie sa fie cel mai negru cosmar al vietii noastre. Trebuie sa uitam de noptile cu treziri frecvente sau cu plansete indlungi ale micutului, inainte de culcare. Trebuie sa transformam somnul copilului intr-o rutina, cu care sa se obisnuiasca si care sa o imbratiseze ori de cate ori vine noaptea.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa transformi somnul copilului intr-o rutina:

In primul rand, trebuie sa faci astfel incat sa ii acorzi micutului tau un indiciu cat mai pretios pentru somn. Probabil ca te gandesti ce trebuie sa faci pentru ca micutul tau sa nu se mai trezeasca intreaga noapte. Asadar, incearca sa ii oferi copilului indiciu care sa il faca sa inteleaga care este momentul in care trebuie sa doarma. Aceasta rutina include baita, masajul, cititul sau leganatul. Astfel, dupa ce vei face una dintre acestea, copilul va sti care este momentul in care trebuie sa dormi. Copilul va asocia somnul cu o rutina pe care trebuie sa o faca in fiecare seata, la aceeasi ora.

De asemenea, ai grija de atmosfera in care copilul doarme. Este esential sa aiba camera aerisita, curata si mai ales intunecata. Intunericul il va face pe copil sa aiba o stare de somnolenta si astfel te vei simti mult mai bine,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *