Cruce intoarsa

Simboluri intelese gresit: crucea intoarsa

Daca vrei sa motivezi oamenii sa faca ceva, nu trebuie neaparat sa te bazezi pe logica si ratiune – ai nevoie doar de un simbol, un slogan, un steag si fata unui erou care sa imprimi pe tricouri. Ce faci cand iti lipseste simbolul? Inventezi ceva. Un exemplu bun? Crucea intoarsa, inteleasa gresit de satanisti si formatiile de heavy metal.

Satanismul modern se afla undeva intre religie bone fide si farsa a adolescentilor care cauta atentie; un fel de Biserica a Monstrului Zburator de Spaghete, dar cu mult mai multe lanturi, vopsea de par si mutilare proprie. In general, un fel de ridicare a degetului mijlociu in fata crestinismului, satanistii se decoreaza singuri in mod deliberat cu simboluri care cred ca va inspira oameni la intamplare sa incerce sa-i convinga ca gresesc.

Unul dintre cele mai populare simboluri sataniste este crucea intoarsa cu susul in jos, motivul fiind destul de evident. Cu posibila exceptie a acelei pentagrame cu capul de capra in interior, crucea intoarsa este imediat cea mai mai recognoscibila sfidare a crestinismului. Este cu siguranta cea mai usoara pe care ti-o poti tatua pe fata.

Destul de hardcore. Dar exista un singur om in toata lumea care este destul de death metal incat sa aiba crucea intoarsa cioplita in tronul sau: Papa.

Daca satanistii respectivi ar fi acordat ceva atentie orelor de religie, probabil ca ar fi realizat ca respectiva cruce intoarsa este, de fapt, semnul sfantului Petru, primul papa si una dintre cele mai cunoscute figuri ale crestinismului. Cand Petru a fost martirat prin crucifare, se spune ca acesta ar fi cerut sa fie crucificat cu susul in jos pentru ca nu simtea ca ar fi fost demn sa moara la fel ca Iisus. Drept care, sunt multi care considera ca aceasta cruce inversata ar fi un lucru mult mai acceptabil de prins de lantisoarele tale kitsch, decat una normala.

Purtand crucea cu susul in jos, satanistii arata, fara sa vrea, umilitate si alte caracteristici similare in fata lui Iisus. E ca si cum un neo-nazist s-ar lega de evrei spunand ca nu va mai manca porc niciodata.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *