vanzare

Sfaturi pentru incepatorii in vanzari

A vinde orice este departe de a fi usor, dupa cum probabil ati descoperit pe propria piele, cand ati incercat sa faceti prima vanzare. A vinde este un joc al mintii destul de dificil. Care e cel mai bun vanzator? Cel care reuseste intr-adevar sa vanda castraveti gradinarului. Chiar daca pare o gluma, contine si unul din cele mai importante secrete ale vanzarilor. Sfaturile ce urmeaza cu siguranta vor fi de ajutor pentru cresterea vanzarilor.

Cunoaste-ti bine produsul. Inainte de a face vanzarea, trebuie sa fii sigur ca stii produsul si caracteristicile sale pana in cele mai mici detalii. Atat puncte forte, cat si puncte slabe. Scoate in evidenta punctele forte, dar in acelasi timp nu ascunde punctele slabe. Este bine sa ai perfecta cunostinta despre produsul pe care il vinzi, iar consumatorul va aprecia asta.

Increderea este secretul. Inainte de a face vanzarea, trebuie sa fii absolut sigur de asta. Clientul iti simte entuziasmul si chiar daca nu are nici o intentie sa cumpere, cu siguranta te va asculta pana la capat. Pastreaza contactul vizual in timp ce vorbesti, si evita sa iti expui discursul precum un robot programat.

Pentru a fi un bun vanzator, trebuie sa gandesti ca un cumparator. Pune-te in locul clientului si gandeste-te la ceea ce vrea acesta. Te va ajuta sa te decizi ce vei spune si cum iti vei prezenta produsul ce vrei sa il vinzi.

Tenteaza si cucereste! Daca nu exista tentatia, vanzarea oricarui lucru devenea imposibila. Tentatia este arma cu care poti cuceri clientul, odata ce ai reusit sa inoculezi acea tentatie, produsul este pe jumatate vandut.

Asculta-ti clientul. Afla ce nevoi are si aminteste-ti ceea ce spune. Fara indoiala clientul este regele, nu trebuie sa uiti asta. Chiar daca se decide sa nu cumpere, poti intreba motivele care l-au dus la aceasta decizie, pentru a-ti putea imbunatati strategia.

Nu lua refuzurile ca pe o tragedie. Tot timpul va exista respingerea. Unul din zece clienti vor cumpara, sau poate chiar mai putin, la inceput. Daca iti faci insa discursul atractiv, e posibil ca si cei care au refuzat sa se razgandeasca intr-o buna zi.

A fi un bun vanzator este o provocare continua. Trebuie sa gandesti in perspectiva larga; fiecare dintre noi suntem vanzatori la un moment dat in viata. Unii isi vand talentul, altii isi vand munca, in timp ce altii isi vand expertiza. Unul din cele mai importante elemente ramane indentificare cererii pe piata si satisfacerea ei intr-un grad cat mai cuprinzator.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *