Sfaturi ca sa iti gasesti mai usor de munca

Ai trimis zeci de CV-uri, poate o suta, insa n-ai primit niciun raspuns. Angajatorii nu s-au deranjat sa-ti trimita macar o scrisoare de respingere. Ei, da, economia, la nivel mondial, este in recesiune. Iar asta nu este vina ta si poti da invinovati piata muncii. Problema este ca iti trimiti CV oriunde auzi ca este un loc de munca liber. Nu uita ca si acum, calitatea ar trebui sa primeze in fata cantitatii.

Este important sa ai o structura a vietii tale cand nu ai un loc de munca. Si nu doar pentru sanatatea ta mintala, insa si pentru a-i arata posibilului angajator ca nu esti o persoana letargica, lipsita de energie.

„Cel mai rau lucru pe care il poti sface este sa te uiti toata ziua la televizor si sa te culci la 4 dimineata. Esti oare pregatit pentru un loc de munca? Angajatorii vor sa stie ca esti capabil sa te trezesti dimineata si iti poti indeplini obiectivele la birou”, mai spune Taylor.

Instaureaza o rutina in viata ta. Trezeste-te la aceeasi ora rezonabila, dedica o anumita perioada gasirii unui loc de munca, apoi mergi la plimbare sau fa munca voluntara in timpul liber.

„In cazul in care faci voluntariat, mai ales cand ajuti oameni mai putin nororcosi decat tine, te ajuta sa vezi altfel lucrurile. In plus, te ajuta sa iesi din casa si iti ofera un subiect de abordat in timpul interviului”, a mai adaugat Taylor.

Priveste in jurul tau, in comunitatea locala. Ce servicii ai putea oferi altora? Nici nu o iei razna, in plus ai putea castiga si bani de buzunar. Poti plimba cainele cuiva? Poti fi babysitter?

Sau daca ai spirit antrepernorial, foloseste-ti creierul pentru a face bani. Practic, ai crescut cu Internetul si folosirea acestuia a devenit instinctiva. Insa o multime de oameni maturi sunt speriati de tehnologia moderna.

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *