ochi

Semnificatia culorii ochilor

Multe s-au spus despre ochi si despre cum oglindesc personalitatea oamenilor. Privirile pe care le arunci, patrunzatoare sau calme, forma si durata lor, momentul in care apar iti formeaza imaginea si frumusetea proprie. Se spune ca si culoarea ochilor poate spune multe despre personalitate. Desi este determinata genetic si este preluata de la unul din parinti, s-au facut multe speculatii si observatii cu privire la trasaturile de caracter in functie de culoarea ochilor. Astfel ochii vorbesc despre ce fel de persoana esti, cum te poti descurca in fata diverselor situatii ce apar sau cum tolerezi schimbarea. De la ochii negri la cei albastri, de la ochii caprui la cei verzi, cu toate variatiile de culori si tonuri, nuantele generice reflecta de obicei aceleasi trasaturi de personalitate.

Dupa cum urmeaza sunt expuse cateva idei despre ce semnifica fiecare dintre culorile ochilor.

  • ochii caprui – reflecta creativitate, curaj, fertilitate, dezvoltare, energie si rezistenta. Persoanele cu ochii caprui sunt foarte bine inradacinate, cu picioarele pe pamant, si nu sunt date pe spate foarte usor de dorinte materiale sau alte tendinte. Sunt apropiati de natura, independente si puternice.
  • ochii verzi – reflecta sanatate, tinerete si inocenta, forta de viata, prospetime. Culoarea verde este asociata abilitatii de vindecare. Persoanele cu ochii verzi sunt spirituale prin natura insa nu neaparat religioase, sunt persoane vibrante, empatice si foarte creative.
  • ochii albastri – reflecta energia cerului si a soarelui, constiinciozitate si gandire profunda. Culoarea albastra a ochilor este adesea asociata cu abilitati de clarviziune, posibilitatea de a vedea trecutul sau viitorul. Cei cu ochi albastri sunt persoane directe, pline de viata si au un foarte bun simt de observatie.
  • ochii gri – reflecta vremea, apa, schimbarea, intelepciunea si misterul. Ochii gri reflecta o putere interioara ce nu poate fi afectata de o forta externa. Sensibile si profunde, persoanele cu ochi caprui pot sa se adapteze in functie de nevoi si de mediul inconjurator.
  • ochii negri – reflecta mister, secrete, adorare, intunecimea noptii, sex. Desi se crede ca sunt destul de frecvent intalniti, nu prea multe persoane au ochii negri. De obicei persoanele cu ochii negri sunt senzuale si secretoase, interiorizate, avand in acelasi timp capacitatea de a dezvolta puteri psihice cu ajutorul energiei interioare.

Desi este posibil ca aceste trasaturi sa se potriveasca in unele cazuri, culoarea ochilor si legatura pe care o are cu personalitatea unui individ nu are o cercetare amanuntita in spate, asa ca ati putea sa nu va regasiti in exemplele oferite. Mediul in care creste o persoana si factorii genetici reprezinta influentele cele mai pregnante asupra personalitatii.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *