selfie-deces

Selfie-urile si decesele

Sa recunoastem: oamenii fac lucruri tampite. Tot timpul. Chiar si cei mai inteligenti oameni nu sunt imuni la imbecilitate, iar bunul simt nu depinde de valoarea IQ-ului. Asa ca, exista oameni prosti din belsug, care cred ca e o idee buna sa se puna intr-o situatie periculoasa, doar de dragul unei fotografii pe care sa o impartaseasca pe retelele de socializare.

Acest lucru este evidentiat si de o analiza realizata de Mashable, care a numarat numarul de decese legate de selfie-uri numai din acest an, numar care se ridica la valoarea de 12. Si nu vorbim numai de excursii fatale unde cineva a cazut de pe o stanca- si acolo exista unele analize sumbre. De exemplu, un barbat a fost mutilat de catre un taur in Spania, dupa ce a incercat sa faca un selfie cu el, iar alti doi barbati din Rusia s-au „intalnit” cu moartea dupa ce au decis sa se fotografieze cu o grenada adevarata. O femeie chiar a reusit sa se impuste in cap doar pentru a obtine fotografia perfecta.

Exista o legatura intre selfie si atacurile rechinilor?

Pentru a pune aceasta cifra intr-o perspectiva, Mashable a comparat numarul de decese datorate rechinilor, din aceeasi perioada; opt cazuri. Da, dar hai sa stabilim un lucru: asta nu inseamna ca selfie-urile sunt mai periculoase decat rechinii. Chiar mai multi oameni mor in timpul somnului, iar asta nu inseamna ca patul este mai periculos decat un rechin. In ideea de a face comparatii semnificative, trebuie sa se ia in considerare cat de multe persoane sunt expuse la o astfel de situatie.

Oamenii se expun la asemenea situatii stupide si prezinta un adevarat pericol social inca dinainte sa apara selfie stick-urile. Social media este plina de astfel de imagini, dar sunt mai mult enervante decat periculoase. Oamenii fac selfie-uri tot timpul, asa ca nu mai practica bunul simt si nici nu se gandesc la ce riscuri se expun atunci cand isi doresc sa faca o fotografie „demna” de Cartea Recordurilor.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.