chitara clasica

Scurta istorie a chitarei clasice

Chitara este una din cele mai iubite instrumente muzicale din lume, fiind un instrument conceput- de cele mai multe ori- din lemn, existand chitare realizate si din alte materiale, cum ar fi plastic sau metal. Astfel, chitara este un instrument ce foloseste sunetul corzilor pentru a incanta auzul oamenilor, acestea fiind realizate, cu precadere, din otel sau nailon- sistem care dateaza inca de la inceputul secolul XVI.

Asadar, chitara este un instrument ce poate fi impartit in doua categorii: rece (clasica) si electrica. De asemenea, aceste doua categorii se impart in alte subcategorii: chitara rece cuprinde pe cea clasica si flamenco, in timp ce cea electrica include si chitara bass- care are o tonalitate mai joasa decat cea standard. In plus, exista unele modele hibride care reprezinta un mix intre chitara acustica si cea electrica, fiind echipate cu piese care amplifica sunetul atunci cand se doreste acest lucru.

Asadar, chitara clasica este un instrument muzical ce si-a facut aparitia in Epoca Renascentista, cu toate ca tehnologia necesara realizarii unei chitare a aparut cu mult mai devreme. In plus, un pas extrem de important in aparitia acestor instrumente a fost reprezentat de alte instrumente cu corzi, printre care si harpa- care dateaza de acum cateva mii de ani in urma.

Intretinerea chitarei clasice

Odata ce te-ai hotarat ca iti doresti sa iti achizitionezi o chitara, trebuie sa fii constient de faptul ca aceasta are nevoie si de intretinere pe masura, astfel incat sa sa asigure un sunet cat mai bun si sa te bucuri de ea pentru mai mult timp.

Asadar, in primul rand, din cauza faptului ca o chitara este realizata din lemn, nu trebuie sa o expui la diferente foarte mari de temperatura, deoarece poate afecta semnificativ sunetul emis de chitara. In acest sens, este nevoie sa depozitezi chitara intr-un loc special si ferit de umezeala, unde sa se gaseasca temperaturi optime.

In al doilea rand, trebuie sa te asiguri ca, odata cu chitara, iti achizitionezi si o husa potrivita, izolata termic, care sa protejeze chitara atat in fata diferentelor de temperatura cat si in cazul unor izbituri. De asemenea, in functie de lemnul din care este realizata chitara, trebuie sa adopti anumite masuri prin care sa iti arati respectul si grija fata de ea.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *