Samsung Z – primul telefon cu Tizen OS

Cu cateva luni in urma Samsung a anuntat ca vor lansa un telefon care va utiliza un nou sistem de operare numit Tizen OS. Sistemul de operare va fi folosit pentru o gama noua de telefoane Samsung, primul din care este Samsung Z. Acest telefon a fost anuntat saptamana trecuta ca fiind primul telefon Tizen ce va fi comercializat.

Pentru inceput telefonul va fi comercializat doar pe piata din Rusia. Daca sistemul va avea succces Samsung are de gand sa isi largeasca orizonturile si sa-l comercializeze la scara globala. Telefonul Samsung Z este unul destul de performant. Acesta vine cu 2 GB de memorie RAM si de 16 GB de memorie interna. Daca aceasta nu este suficienta poti apela la un card SD de pana la 64 GB pentru memorie suplimentara. Pe langa aceste specificatii, telefonul va fi propulsat de un procesor quad core de 2.3 GHz. Display-ul va fi de 4.8 inchi si este de tip HD Super Amoled. Sistemul de operare folosit va fi Tizen versiunea 2.2.1.

malarie_tizen
malarie_tizen

Pe langa anuntarea acestui telefon, cei de la Samsung au spus ca vor implementa si un sistem TV bazat pe Tizen. Acest plan va fi pus in practica incepand cu anul viitor cand acestia doresc sa lanseze un Tizen TV. Deocamdata dezvoltatorii pot realiza aplicatii pentru viitorul sistem TV, Samsung punandu-le la dispozitie elementele de care au nevoie incepand cu luna iulie. Desi nu avem un TV capabil sa functioneze pe Tizen, dezvoltatorii de plaicatii vor putea sa vada cum functioneaza aplicatiile de pe PC-ul lor si vor putea realiza schimbari remote in cadrul aplicatiei.

Lansarea TV-urilor bazate pe Tizen se va desfasura anul viitor. Prin aceasta decizie cei de la Samsung urmaresc sa isi mareasca avansul pe piata smart TV-urilor si sa isi consoliteze pozitia de lider ocupata. Speram ca Tizen va fi un sistem de operare care va ramane cu noi si va oferi functii noi si interesante.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *