religia-stiinta-univers

Religia si stiinta explica crearea Universului

Lupta dintre religie si stiinta a existat inca din cele mai vechi timpuri. Potrivit Bibliei, omul trebuie sa se supuna si sa creada cuvantul lui Dumnezeu: „Crede si nu cerceta”, in timp ce stiinta cauta tot timpul dovezi pentru a explica anumite procese care au sau au avut loc in Univers.

Astfel, Biblia invata oamenii ca Universul a fost creat in timp de sase zile, in timp ce geologii sustin ca Universul, adica si Pamantul, a evoluat in decursul a 14 miliarde de ani. Cel care a incercat sa explice aceasta diferenta este Gerald Schroeder, care a avut la baza teoria relativitatii a lui Einstein.

Cum a fost creat Universul?

Potrivit acestuia, in trecutul geologic al Universului, timpul trecea mult mai greu decat cel de astazi. Astfel, daca analizam teoria lui Einstein, obervam ca acesta a sustinut ca, pe masura ce lucrurile au loc mai repede, timpul are tendinta de a trece mai greu. Astfel, Schoeder este de parere ca timpul este o constanta afectata din cauza miscarii incredibil de mare a luminii. Ca sa impace si capra si varza, Schroeder a acceptat versiunea Bibliei care sustine ca Universul a fost creat in sase zile- adica cate 24 de ore in fiecare zi. Insa, daca se ia in calcul si faptul ca atunci timpul trecea mai greu, cele 24 de ore pe zi inmultite cu un trilion de ore inseamna un rezultat de aproape 14 miliarde.

Ei bine, exista oameni ai religiei care pur si simplu s-au infuriat cand au auzit aceasta teorie, fiind de parere ca stiinta nu are ce cauta in Geneza.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca Adam a pus piciorul pentru prima data pe Pamant acum 210.000 de ani, insa acest lucru se contrazice cu teoriile stiintifice, care sustin ca cel care a dat viata inteligenta pe Pamant este cromozomul Y.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *