Relatie salvata de la certuri

Este asa de frumos la inceputul unei relatii cand totul decurge minunat si parca nu aveti niciun motiv sa va mai certati sau sa discutati in contradictoriu. Este normal sa se intample asa, mai ales la inceputul unei relatii cand nu aveti nimic s ava reprosati. In timp, este normal sa apara tot felul de discutii in contradictoriu intre cele doua persoane  pentur ca sunt persoane, caractere si personalitati diferite.

Certuri dese, accese de gelozie, probleme financiare, pierderea unei sarcini – sunt cateva dintre problemele care pot afecta viata de cuplu. Despre posibilitatile de rezolvare vorbeste psihologul Madi Vasile.
In multe cazuri, este necesar ajutorul specializat din partea unui psiholog. Cuplurile pot discuta cu un psihoterapeut care le poate face cateva recomandari.
Mai curand inseamna ca aveti monologuri simultane in loc sa purtati un dialog, ca il auziti pe celalalt, dar nu il ascultati, ca il priviti, dar nu il vedeti, in sfarsit, inseamna ca, in loc sa comunicati, doar spuneti cuvinte. Iar daca, dupa ce va trece supararea, realizati ca v-ati certat „dintr-o prostie”, mai poate insemna si ca aveti prea mult timp.
Fireste, cand gelozia devine impovaratoare, ea devine indicatorul unei stari cvasiperpetue de nesiguranta, neincredere, inadecvare, teama, egocentrism, imaturitate. In consecinta, iti sugerez ca, in loc sa te intrebi cat de „normala” e gelozia intre parteneri, sa reflectezi mai indeaproape la cat de multumita te simti in relatia ta. Astfel, ai posibilitatea de a considera gelozia drept unul dintre variatele aspecte ale vietii in doi, un „ingredient” al acesteia, daca vrei. Care poate da savoare ori… dimpotriva!
Asadar, trebuie sa stiti sa comunicati cu partenerul daca va doriti sa aveti o realtie frumoasa. Nu trebuie sa exagerati cu orgoliul. Acesta este foarte bun insa in viata de zi cu zi, in momentul in care intrati in casa, cel mai bine ar fi sa faceti astfel incat sa il lasati in fata usii.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.