Merida

Printesele Disney: Merida

Printesa Merida este personajul principal al filmului „Brave” („Neinfricata”), productie din 2012 intre Walt Disney Pictures si Pixar. Pe 11 mai 2013, Merida a fost adaugata in lista printeselor Disney, fiind al 11-lea personaj care indeplineste acest rol si primul personaj Pixar care primeste aceasta onoare. Merida este personajul principal si in jocurile „Brave” si „Temple Run: Brave”. Vocea Meridei este interpretata de Kelly MacDonald. Aceasta a fost angajata pentru a o inlocui pe Reese Witherspoon, care fusese initial distribuita in rol.

Creatie originala a regizoarei Brenda Chapman, Merida este prima eroina a unui film Pixar. Per total, Merida a primit recenzii pozitive din partea criticilor, care au considerat-o „o gura de aer proaspat intre printese, si dintr-o cultura pe care Disney inca nu a explorat-o. Este un model bun pentru fetele care vor sa faca un pas inainte si sa faca ceva. Merida nu este, cu siguranta, o domnita care sa aiba nevoie sa fie salvata si nu este aroganta; are de ales intre ceea ce se asteapta de la ea si sa-si urmeze inima. Locuitorii Scotiei trebuie sa o accepte pe Merida.”

In mai 2013, Disney a lansat un redesign a Meridei, ca pregatire pentru incoronarea in rolul de printesa Disney. Aceasta noua creatie avea o talie mai subtire, un decolteu mai mare, ochi mai mari si o rochie sclipitoare. Noul look a dus la nemultumiri din partea fanilor si a parintilor, care o vazusera pe Merida ca un model pentru copii. Potrivit acestora, Merida a devenit „doar o alta printesa”. Pana si creatorea personajului initial, Brenda Chapman, a criticat noua imagine a acesteia, considerand-o „atroce”. O petitie online a fost creata, cerand intoarcerea la look-ul initial. In doar sapte zile, aceasta a strans peste 20.000 de semnaturi.

La scurt timp, Disney a inlocuit noua imagine cu cea originala, declarand ca Merida isi va pastra forma initiala.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.