Merida

Printesele Disney: Merida

Printesa Merida este personajul principal al filmului „Brave” („Neinfricata”), productie din 2012 intre Walt Disney Pictures si Pixar. Pe 11 mai 2013, Merida a fost adaugata in lista printeselor Disney, fiind al 11-lea personaj care indeplineste acest rol si primul personaj Pixar care primeste aceasta onoare. Merida este personajul principal si in jocurile „Brave” si „Temple Run: Brave”. Vocea Meridei este interpretata de Kelly MacDonald. Aceasta a fost angajata pentru a o inlocui pe Reese Witherspoon, care fusese initial distribuita in rol.

Creatie originala a regizoarei Brenda Chapman, Merida este prima eroina a unui film Pixar. Per total, Merida a primit recenzii pozitive din partea criticilor, care au considerat-o „o gura de aer proaspat intre printese, si dintr-o cultura pe care Disney inca nu a explorat-o. Este un model bun pentru fetele care vor sa faca un pas inainte si sa faca ceva. Merida nu este, cu siguranta, o domnita care sa aiba nevoie sa fie salvata si nu este aroganta; are de ales intre ceea ce se asteapta de la ea si sa-si urmeze inima. Locuitorii Scotiei trebuie sa o accepte pe Merida.”

In mai 2013, Disney a lansat un redesign a Meridei, ca pregatire pentru incoronarea in rolul de printesa Disney. Aceasta noua creatie avea o talie mai subtire, un decolteu mai mare, ochi mai mari si o rochie sclipitoare. Noul look a dus la nemultumiri din partea fanilor si a parintilor, care o vazusera pe Merida ca un model pentru copii. Potrivit acestora, Merida a devenit „doar o alta printesa”. Pana si creatorea personajului initial, Brenda Chapman, a criticat noua imagine a acesteia, considerand-o „atroce”. O petitie online a fost creata, cerand intoarcerea la look-ul initial. In doar sapte zile, aceasta a strans peste 20.000 de semnaturi.

La scurt timp, Disney a inlocuit noua imagine cu cea originala, declarand ca Merida isi va pastra forma initiala.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *