povesti-fantome

Povesti cu fantome

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost fascinati de povesti ciudate, care includ aparitii supranaturale, demoni sau fantome nervoase. Chiar daca Halloween-ul abia a trecut, noi romanii putem asculta mai multe povesti de acest gen si sa ne pregatim de propria noastra sarbatoare: Sfantul Andrei, care are loc la sfarstul lui noiembrie si, cu toate ca nu e la fel de populara ca Halloween-ul, sarbatoarea romaneasca este mai incarcata de vraja.

Pana cand sarbatoarea Sf. Andrei va veni, putem sa ne documentam cu privire la evenimentele paranormale care au socat lumea si care nu au niciun fel de suport stiintific. Iata care sunt cele mai inspaimantatoare cazuri.

Povesti ciudate

Povestea fantomei din Egipt- in anul 1915, egiptologul Gaston Maspera a publicat traducerea unei povesti egiptene cu fantome, a carei actiune s-a petrecut la Luxor- Teba antica. In poveste, fantoma unui barbat mumificat ii spune unui preot care il slujea pe zeul Amun, care este pozitia sa exacta. „Am crescut si nu am vazut razele soarelui. Nu am respirat aerul, dar intunericul se afisa inaintea mea in fiecare zi si nimeni nu putea sa ma gaseasca”- spunea fantoma- traducere dupa Maspero. Egiptenii antici credeau cu tarie in viata de dupa moarte si au creat si Cartea Mortilor.

Fantoma Tu-Po. Tu-Po era o fantoma chinezeasca care isi dorea sa se razbune. Inainte de moartea sa, Tu-Po a servit ca si ministru al imparatului Chinei, traind perioada 827- 783 i. Hr. Cei doi au avut o neintelegere, asa ca imparatul s-a vazut nevoit sa-l ucida pe Tu-Po in jurul anului 786 i. Hr., in ciuda faptului ca acesta a fost avertizat ca Tu-po se va intoarce si il va bantui. Ei bine, fantoma lui Tu-Po a facut mai multe decat sa bantuie: trei ani mai tarziu, in 783, imparatul a fost ucis cu o sageata in flacari de catre o aparitie care semana foarte mult cu Tu-Po.

Turnul Londrei- Marea Britanie este plina de castele care reprezinta puncte cheie pentru povestile cu fanome. Castelul cu o istorie de peste 900 de ani este considerat a fi unul din cele mai bantuite locuri din lume. Printre fantomele care bantuie casa reginei se numara si Arabella Stuart, verisoara a Regelui James I. Arabella a facut greseala si s-a maritat fara ca regele sa isi dea binecuvntarea, iar din aceasta cauza a fost trimisa in turn, ca pedeapsa. Potrivit legendelor, Arabela inca se afla acolo.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.