Papa Francis infurie Vaticanul

Potrivit presei internationale, se pare ca Papa Francis nu e pe placul tuturor. Ideile liberale de care da dovada Papa de la Vatican i-a nemultumit pe cei care fac parte dintr-o serie de grupuri de conservatori, astfel ca poate da nastere unor revolte din interiorul Vaticanului.

Astfel, grupul conservator este nemultumit din cauza politicii lui Francisc, care nu ia in calcul si vocile traditionale din interiorul Scaunului Sfant. Grupul conservator este condus de cardinalul american Raymond Burke, care a reusit sa il averiteze pe Papa Francis in public, sustinand ca puterea papala de care beneficiaza in prezent nu este o putere absoluta, astfel ca, cardinalul american promite sa faca absolut orice este posibil pentru a impiedica reformele liberale ale Papei. Acest gest la cardinalului american a facut ca acesta sa ajunga de la un cardinal cu pozitie importanta la Vatican sa obtina un rol nesemnificativ.

Raymond Burke este originar din Wisconsin si a fost numit de catre Papa Benedict al XVI-lea ca prefect al Bisericii Catolice. Cu toate acestea, cardinalul este nemultumit de ideile liberale ale Papei referitor la o serie de teme, care sunt condamnate de religia catolica. Astfel, Burke a numit Scaunul Sfant ca un fel de vapor care nu are carma, acesta fiind comentariul care i-a oferit un rol lipsit de importanta la Vatican.

Grup secret la Vatican

Asadar, fetele bisericesti ale Vaticanului anunta ca astfel de comportamente nu vor fi tolerate. Consecintele acestui gest al Vaticanului a dat nastere unor efecte negative, astfel ca grupul conservator a inceput sa practice o serie de modalitati de opozitie secrete, una din acestea fiind descrise de dezvaluirea unor secrete din interiorul Vaticanului.

Francisc este Papa de doi ani, iar de atunci nu a incetat sa isi exprime ideile liberale: toleranta fata de homosexualitate, avort sau divort la catolici, au fost cateva lucruri care l-au facut pe Papa sa fie popular in lume.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *