organizat-dezorganizat

Organizat sau dezorganizat?

Una din cele mai celebre fotografii care aminteste de celebrul geniu Albert Einstein nu tine de casa sa, de trecutul sau si nici de studiile realizate de el ci, mai degraba, de biroul sau. Fotografia, realizata de catre fotograful Ralph Morse la data de 18 aprilie 1955, la numai cateva ore dupa ce Einstein a murit, infatiseaza locul de munca al geniului in „splendoarea” sa. Din aceasta cauza, foarte multi oameni sunt de parere ca un birou dezorganizat este un efect secundar al inteligentei creative. Insa la 60 de ani dupa moartea fizicianului, noile cercetari sugereaza ca un birou curat si organizat ar putea avea la fel de multe beneficii ca si un birou dezorganizat.

Morse nu a fost primul om care a reusit sa prezinte publicului mediul in care Einstein obisnuia sa traiasca. De fapt, Einstein si-a exprimat propriile sentimente in ceea ce priveste spatiul sau de lucru, sustinand: „Daca un birou aglomerat este un semn al unei minti pline, atunci ce inseamna un birou gol?”

Geniu nedescoperit

Este clar modul in care Einstein si-a aparat propriile obiceiuri excentrice cu acest citat, existand si un studiu realizat in 2013 care a ajuns la concluzia ca o minte organizata nu este nimic altceva decat goala.

Cu toate ca lipsa de organizare ar putea stimula receptorii creativi si cei ai inteligentei, asta nu inseamna ca toti oamenii dezorganizati sunt genii nedescoperite. Exista posibilitatea ca unii dintre acestia sa nu fie nimic altceva decat stresati. Un birou dezordonat inseamna mai mult timp pentru ca cineva sa isi puna gandurile in ordine- sustine alt studiu. Astfel, acestia au descoperit ca lucrurile mai importante stau la suprafata gramezii de lucruri amestecate pe birou, in timp ce sarcinile mai putin importante se afla in amestecul haotic de foi.

De asemenea, oamenii de stiinta doresc sa mai precizeze ca lucrurile bine puse la punct sunt asezate in acest fel pentru ca se doreste sa se ajunga la un anumit nivel estetic placut- iar frumosul nu inseamna intotdeauna organizare. Nu mai conteaza daca esti organizat sau nu, in fond, haosul lasat de tine este raiul pentru altcineva.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.