Obezitate din cauza televizorului

Orice persoana se responsabilizeaza atunci cand devine parinte. Toti isi doresc sa fie considerati cei mai buni parinti si sa isi educe copilul in cea mai frumoasa maniera.

Sigur ca educatia copilului poate varia in functie de persoana care el educa, avand in vedere ca fiecare dintre noi avem pricnipiile si regulile noastre.

In urmatorul articol as vrea sa discutam despre cum reuseste un parinte sa isi tina copilul departe de tehnologie si mai ales cum influenteaza aceatsa viata copilului.

As vrea sa incep prin a spune ca foarte multi parinti isi abandoneaza copilul in fata televizorului sau  al calculatorului deoarece asa au certitudinea ca va sta cuminte. Ei bine, acest lucru contribuie la foarte multe aspecte negative.

In primul rand, obezitatea si deteriorarea limbajului sunt doua lucruri pe care copilul le va avea de suportat in cazul in care face exces de televizor.

Neuropsihologii spun ca se creeaza pe scoarta cerebrala, anumite rutine, pe care creierul are tendinta sa le repete. Astfel ca, daca repetem un act de-a lungul unor zile, cum ar fi privitul la TV, el se intipareste in creier, insa alte procese si actiuni vor fi defavorizate, si in principal, va scadea mult motivatia si puterea de a controla anumite activitati.

In momentul in care se uita la televizor, creierul intra intr-o stare pasiva si deci pierde controlul asupra instinctelor (alimentar, pulsiunile sexuale), si asa vine pofta necontrolata de mancare. De aceea, consumatorii cei mai mari de televizor si desene animate sau de jocuri pe televizor sunt si obezi.

Limbajul se formeaza la varste foarte mici… prin auzul limbajului mamei si al adultilor din jurul lui. Limba este mijlocitorul prin care noi luam contact cu lumea si are condensate toate aceste strategii ale creierului de a comunica.

Este foarte important s aaveti grija ca micutul sa nu exagereze in fata televizorului. Astfel, veti reusi sa aveti un copil cat de cat sanatos.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.