plans-beneficii-psihice

Oamenii care plang sunt mai puternici psihic

Din pacate, nu toate emotiile sunt create in mod egal. Cea mai acceptata emotie la nivel global este reprezentata de fericire, care este un semn de incredere, securitate si succes. Chiar daca trebuie sa ne prefacem de cele mai multe ori, ni s-a spus ca exprimarea fericirii este o modalitate sigura de a obtine prieteni apropiati si admiratori.

Frica este, probabil, o emotie mai aplicabila, fiind simtita de majoritatea oamenilor. Adesea suntem speriati inainte de a face anumite lucruri: de a parasi un loc de munca, atunci cand intrebam pe cineva daca vrea sa se casatoreasca cu noi sau este un sentiment care apare atunci cand ne confruntam cu un prieten care a spus ceva despre noi. Si, avand in vedere stigmatizarea acestui sentiment din mass- media, frica face parte din cele mai puternice sentimente pe care le simtim.

Furia, cu toate ca nu este tot timpul binevenita, este o alta emotie pe care cei mai multi dintre noi o simtim si o practicam in fiecare zi. Indiferent ca apare atunci cand suntem in trafic, fata de copilul nostru care a spart o vaza sau din cauza unui angajat incompetent, furia este un sentiment acceptat ca fiind o emotie complet normala.

Cu toate acestea, tristetea se afla intr-o zona a sa, si pare a fi instrainata si persecutata atunci cand este exprimata in totalitate. Cei care nu se tem de a-si exprima tristetea sunt mai sanatosi din punct de vedere psihic decat cei care isi suprima acest sentiment.

Plansul este benefic

Daca ai fi coplesit de bucurie, ai fi in stare sa ascunzi un zambet? Daca ai vedea o pisica moarta pe marginea soselei ai fi in stare sa iti ascunzi durerea? Daca ai avea o zi proasta la munca ai putea sa nu te simti frustrat? Asa ca, daca esti trist, de ce nu ai plange? De ce nu ti-ai da dreptul de a fi si trist, nu numai fericit?

Oamenii care ignora tristetea se inseala pe sine. Tristetea sau fenomenul de a plange nu este un semn de slabiciune, ci este un semn caracteristic numai speciei umane, si dovedeste ca ai sentimente. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca plansul este benefic pentru ca elimina toxinele din organism. In plus, plansul este benefic pentru ca te ajuta sa te descarci de emotiile negative, iar dupa o tura de plans, te vei simti mai fresh ca niciodata.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.