Noutati despre Moscova

Am fost obisnuiti ca Rusia sa nu fie o tara care sa se ceara foarte mult de catre turisti. Totusi, Rusia este un tara cu un istoric extrem de incarcat, cu locuri deosebit de frumoase. In plus, aici s-au defasurat cele mai frumoase evenimente si tocmai din acest motiv, Rusia este o tara extrem de prezenta in cultura oamenilor. Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu stie absolut nimic despre Rusia.

Revenind insa la Moscova si la Rusia, in acest moment desigur tensionant, acestea continua sa fie un loc sigur de vizitat. Cred ca este, de asemenea, o perioada interesanta de mers acolo pentru a vedea si punctul de vedere de dincolo de noua Cortina de Fier. Dar sa sarim de la politica la travel, desi, de foarte multe ori, acestea sunt destul de interconectate, si sa va povestesc cate ceva despre Moscova.

In momentul in care cineva se gandeste sa viziteze Rusia, nu-i trec prin minte decat Moscova si St. Petersburgul, cele doua mari metropole ale Rusiei. Asta este adevarul, din pacate, pentru multe alte destinatii  care ti-ar revela, de altfel, adevarata Rusie, Rusia de dincolo de stralucirea metropolelor in care se strang toti banii Federatiei. Dar si cele doua orase merita cu prisosinta sa le vizitezi. Foarte multa lume este extaziata de St. Petersburg. E un oras frumos, dar mie imi place mai mult Moscova. Si stiti de ce? Pentru ca Moscova este mai exotica, mai ruseasca. St. Petersburgul este foarte european, este un oras central-european, un oras in care imi aduc aminte de Budapesta, Viena sau Berlin. Este fabulos de asemenea, dar Moscova este cu adevarat ruseasca, cu bisericile sale colorate cu turnuri fistichii, cu zidul aspru al Kremlinului, cu soselele acelea pe care pot ateriza avioane de bombardament, strajuite de cladiri neoclasice, cu arhitectura sa stalinista.

Asadar, Rusia este o tara care merita sa fie vizitata deoarece asunde mii de locuri frumoase.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *