Motivatii pentru a renunta la fumat

Fumatul este un viciu, poate ca cel mai des intalnit in randul oamenilor. De foarte multe ori intalnim oameni care isi doresc sa renunte la fumat din diferite motive: fie nu mai vor sa le miroase hainele a tutun, fie fumatul le afecteaza starea financiara fie sunt bolnavi si trebuie sa renunte ca sa poata scapa de o boala. ‘

Fumatul creaza dependenta insa cel mai rau lucru este ca acest viciu este pur psihologic. Mai exact, daca iti doresti sa te lasi de fumat vei reusi insa daca  nu iti doresti acest lucru din tot sufletul, cu siguranta ca nu vei reusi.

Indiferent daca fumezi de un an de zile sau de 10 ani renuntarea la fumat este relativ asemanatoare deoarece exista o dependeta fizica de nicotina. Mai exact, totul este psihic si in functie de cat de tari suntem si cat de mult suntem dispusi sa rneuntam la acest viciun, vom reusi.

In primul rand este foarte important sa inlocuiesti nicotina. Trebuie sa inlocuiesti cantitatea mare de nicotina care o dozezi sangelui prin tigara cu o cantitate mult mai mica de nicotina pe care o poti introduce in organsim prin alte metode.  Ai nevoie de de plasturi, gume de mestecat, spary-uri sau alte lucruri care te ajuta sa procurezi cantitatea necesara de nicotina. Organismul va avea nevoie de nicotina si iti va cere acest lucru.

Foloseste o tigara electronica sau plasturi care te vor ajuta sa scapi de acest viciu.

Consilierea psihologica va fi foarte bine venita in acest caz. Credem sau nu, psihicul are un rol extrem de important in decizia renuntarii la fumat. Asadar, trebuie sa consulti un psiholog daca iti doresti sa reusesti sa renunti mai repede. El iti va spune exact si te va convinge de motivele care trebuie sa te faca sa renunti la fumat.

 

Related Posts

Un comentariu

  1. Nu e deloc greu sa te lasi de fumat .. eu m-am lasat de vreo 30 de ori pana acum :)) Iti trebuie vointa si ceva cu care sa inlocuiesti simplul gest de a fuma – asta e parerea mea. Perfect de acord ca e mai mult o dependenta psihologica decat una fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *