mit-oameni

Mituri despre oameni

In ciuda faptului ca stiinta ne-a mai luminat calea, omul inca nu cunoaste totul despre corpul lui. Astfel, au luat nastere o multime de mituri despre corpul uman, si cu toate ca stiinta a avansat destul de mult si a doborat aceste idei, oamenii continua sa le dea crezare.

Iata care sunt cele mai comune mituri despre om

Dintii galbeni sunt nesanatosi- Intr-adevar, cu totii ne dorim sa avem un zambet frumos si stralucitor, demn de filmele de la Hollywood. Cu toate ca dintii galbeni nu sunt foarte aratosi din punct de vedere estetic, medicii si specialistii in stomatologie sustin ca aceasta este culoarea pe care ar trebui sa o aiba dintii sanatosi. Ei bine, nu ne referim la faptul ca nu ar trebui sa te mai speli pe dinti- pentru ca asta cu siguranta va contribui la distrugerea dintilor- ci la faptul ca o nuanta mai galbuie inseamna sanatate. De asemenea, specialistii avertizeaza ca tratamentele de albire a dintilor nu sunt nimic altceva decat o procedura de distrugere a smaltului, acestea contribuind la slabirea rezistentei dintilor.

Parul si unghiile cresc si dupa moarte. Un mit pe cat de macabru, pe atat de neadevarat. La fel ca si alte elemente din organism, unghiile si parul au nevoie de nutrienti si oxigen pentru a creste. Astfel, dupa ce decesul intervine, organismul omului incepe sa se modifice- adica intra in putrefactie- iar ceea ce se intampla defapt, consta in faptul ca pielea se retrage si de aceea, unghiile si parul par a fi mai lungi.

Televizorul strica ochii- Un alt mit extrem de comun este acesta, conform caruia ne stricam sanatatea olfactiva daca stam in fata TV-ului. Nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie, insa, specialistii sunt de parere ca acest mit a luat nastere in timpul perioadelor mai vechi, cand televizoarele emiteau radiatii care puteau distruge vederea. Bineinteles, cu toate ca nu iti strica vederea, asta nu inseamna ca trebuie sa petreci cat mai mult timp la TV sau calculator.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *