Mituri despre diferite inventii

Exista o serie de inventatori care au primit laude degeaba, pentru o inventie ce apartine unei alte persoane, care a pus efort si daruire in ceea ce a creat. Astfel, de cele mai multe ori, inventatorul preuspus nu a inventat un anumit lucru ci, mai degraba, a imbunatatit produsul, fiind prima persoana care l-a si incercat. Din pacate, unele lucruri le invatam gresit inca din scoala si, de aceea, ar trebui sa afli care este adevarul.

Inventatori falsi

Al Gore a inventat Internetul – Cu toate ca majoritatea oamenilor stiu deja ca nu Al Gore este cel care a inventat Internetul, totusi, exista o serie de nelamuriri. Al Gore nu a spus niciodata ca ar fi inventat Internetul, sustinand urmatoarele: „in timpul serviciului meu la Congresul Statelor Unite, am luat initiativa de a crea Internetul”. Prima persoana care s-a gandit la ideea de tranfer de date intre sisteme diferite a fost Leonard Kelinrock, in anul 1961.

Microsoft a inventat computerul desktop- Omul caruia trebuie sa ii multumim pentru ca si-a imaginat un computer personal sau un desktop a fost Charles Babbage, din Marea Britanie. De asemenea, primul creator al acestui tip de computer a fost Seymour Cray, in anul 1958. Apoi, a urmat Douglas Englebart, care a creat primul mouse de computer in anii 1960. Mai mult decat atat, primul desktop a fost introdus in Statele Unite in anul 1975, de catre Altair, Apple lansandu-si computer-ul Apple II in 1981.

Henry Ford a inventat autovehiculele- in general, Henry Ford este deseori creditat pentru ca ar fi inventat vehiculele, dar acest lucru este departe de adevar. Desi o serie de alti ingineri germani au lucrat la acest aspect de mai mult timp, Karl Benz este cel care ar trebui cunoscut ca fiind inventatorul masinilor moderne. Faima lui Ford se datoreaza, in principal, numarului de masini produse. Acesta a fost primul care a dezvoltat o masina ieftina, accesibila pe scara larga.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *