mistere om

Mistere ale corpului uman la care stiinta nu poate raspunde

Exista anumite mistere ale corupului uman pe care stiinta pur si simplu nu reuseste sa le explice. Lucruri care pur si simplu le facem dar stiinta nu intelege de ce. Oamenii de stiinta au reusit sa imparta atomul, sa trimita echipaje de oameni pe Luna, sa descopere din ce suntem facuti, insa exista anumite comportamente tipice oamenilor care pur si simplu nu pot fi explicate in totalitate. De ce visam, ne sarutam sau de ce avem senzatie de rusine? Sunt cateva lucruri de baza care definesc comportamentul uman dar la care cercetatorii nu au o explicatie.

Stiinta nu are explicatie

Rusine- sentimentul de retinere, lipsa de confort sau stangacie este experimentat de cei mai multi dintre noi. Este posibil ca rusinea si timiditatea sa fie mostenite genetic, dar pot fi influentate si de mediul in care a crescut sau a avut unele experiente personale.

Adolescenta este o etapa de tranzitie, de dezvoltare generala a trasaturilor fizice si psihice care au loc in timpul perioadei de pubertate catre maturitate. Aceasta perioada adolescentina este asociata cu anii de adolescenta. Niciun alt mamifer nu trece prin niste procese atat de complexe in timpul adolescentei precum se intampla si in cazul omului. Unii oameni de stiinta sugereaza ca adolescenta ajuta ca creierul nostru sa se reorganizeze inainte de maturitate.

Superstitiile definesc o cauzalitate supranaturala. Astfel de evenimente conduc catre cauza unuit alt eveniment care nu are nicio legatura logica. Lucruri precum astrologia, superstitiile sau supranaturalul pur si simplu contrazic stiintele naturii. Cu toate acestea, oamenii antici au beneficiat de pe urma acestor lucruri, iar cea care profita cel mai tare de pe urma acestui lucru este religia.

Sarutul este actiunea de a lipi buzele de fata sau buzele altei persoane. Conotatiile culturale in ceea ce priveste sarutul sunt variate. In functie de cultura si context, un sarut poate exprima sentimente de dragoste, pasiune, afectiune, respect, prietenie, pace sau noroc, printre multe alte lucruri. Oamenii de stiinta au descoperit ca sarutul ajuta la reducerea hormului de stres- cortizolul- si determina o crestere a hormonului fericirii- oxitocina.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.