Statiunea Saturn

Litoralul romanesc: Saturn

Statiunea Saturn este o statiune balneoclimaterica de vara aflata in judetul Constanta, pe tarmul Marii Negre. Aceasta se afla la 43 de kilometri de resedinta de judet, insa la doar un kilometru de Mangalia, de care apartine, de fapt, administrativ.

Accesul in statiune se face prin strada Rozelor. Dinspre Constanta, drumul cel mai scurt este Drumul European 87, urmandu-se bifurcatia la stanga, inainte de intrarea in municipiul Mangalia. Cea mai apropiata gara se afla in Mangalia. Legatura cu alte statiuni si orase din zona se face cu microbuze, minicare si taxiuri.

In anul 1971, aceasta a devenit componenta a lantului de statiuni estivale denumite Mangalia Nord, cand au fost deschise primele hoteluri ale statiunii: “Cerna”, “Cleopatra”, “Cupidon”, “Doina”, “Atena”, “Seramis”, “Aida”, “Toca” etc, iar in anul urmator fondul constructiilor hoteliere a fost completat de cele mai inalte trei hoteluri din partea de nord a statiunii. In acelasi an a fost deschis Bowlingul, iar in 1973 si-a deschis portile parcul de distractii.

Plaja a fost alveolata in urma amenajarilor hidrotehnice – mai exact, cinci diguri din stabilopozi sub forma literei T care flancheaza patru golfulete. Dupa ultimul hotel al statiunii, “Sirena”, exista un golf larg, care ajunge pana in statiunea Venus, care are o plaja lunga de 1,2 kilometri cu nisip fin.

Rezervatia Naturala “Mlastina Hergheliei” (cunoscuta si drept “Balta Mangalia”, “Lacul Saturn”) reprezinta un important obiectiv pentru pasionatii de natura si fotografie, aici gasindu-se mai multe subiecte naturale care capteaza atentia. Rezervatia se afla intre Saturn si Venus, fiind un fost golf marin care a fost transformat intr-o laguna, pentru ca apoi acesta sa fie separat de mare printr-un lung cordon marin de 1.400 de metri lungime si in jur de 80 – 100 de metri latime. Elementul natural cel mai important al mlastinii sunt pasarile de apa (lebede, nagati, etc) care se pot gasi aici pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *