Lectura pentru copii

Stim cu totii ca in urma cu ceva vreme, oamenii nu aveau acces la tehnologie si nu aveau cum sa beneficieze de timp in fata calculatorului , a tabletei sau a laptopului ci mai degraba apreciau si considerau o distractie faptul ca stateau o ora in fata televizorului, depinde cazuri deoarece in unele cazuri nici nu se punea problema de televizor, sau cititind o carte care era extrem de frumoasa mai ales ca reusea sa capteze atentia totala a cititorului.

In ziua de astazi, se pare ca lectura nu mai are deloc aceeasi valoarea ba chiar a inceput „sa piarda foarte mult teren”. Copii nu mai sunt preocupati sa citeasca si probabil ca ai observat si tu cum ii spui copilului tau sa citeasca o carte si incepe sa se enerveze chiar daca asa cum stii si tu, ai un copil constiincios care a invatat tot timpul si nu a facut niciodata probleme.

Care ar putea fi motivele? Este adevarat ca, in societatea contemporana, optiunile celor mici pentru petrecerea timpului liber si distractie sunt din ce in ce mai diverse. Sa admitem, copiii nu traiesc intr-un turn de fildes, izolati de lumea inconjuratoare, unde toata lumea nu face altceva decat sa citeasca!

Motivul inapetentei pentru lectura ar putea consta intr-o asociere dintre excesul de urmarire a programelor de televiziune si a desenelor animate (acasa), respectiv, prea multe teme de efectuat pentru scoala.

Daca nu mai stii ce trebuie sa faci pentru a-ti face copilul sa citeasca, trebuie sa ii impui anumite lucruri. Incearca sa ii explici care sunt avantajele de care beneficiezi din momentul in care te apuci sa citesti ceva si cum vocabularul se va imbogati semnificativ daca va incepe sa citeasca. Trebuie sa iti determini copilul sa citeasca o carte buna, care s aii starneasca interesul si cu siguranta vei reusi sa il faci sa citeasca mai mult si sa isi doreasca el acest lucru.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.