La ce foloseste un hidrofor intr-o locuinta din Romania?

sursa: img.nauticexpo.com

 

Romania este o tara subdezvoltata in ceea ce priveste conditiile de viata ale oamenilor din mediul rural: putine sate au intrat in categoria celor „europene” si au parte de un sistem de canalizare si de apara curenta in locuinta. Insa, daca sistemul de canalizare nu este pus la punct de catre stat, fiecare rezident dintr-un sat fara conditii minime de trai, trebuie sa se gandeasca la solutii avantajoase de a avea apa curenta in cap.

sursa: analizeeconomice.ro

 

In acest sens, in cazul in care locuitorii unui sat din Romania isi doresc sa aiba parte de astfel de „servicii de lux”- din pacate, minimul de conditii nu este asigurat peste tot in Romania- se vad nevoiti sa gaseasca solutii durabile, dar si accesibile ca pret: iar cea mai buna metoda, in acest caz, este utilizarea unui hidrofor, care va permite alimentarea cu apa curenta a locuintei, ce poate fi utilizata in mai multe activitati: gatit, spalat, baut etc.

Tocmai din acest motiv, magazinul online shop-einstal.ro ofera o alternativa excelenta de optimizare a alimentarii locuintei cu apa curenta, punand la dispozitia celor ce au nevoie hidrofoare cu pompe autoamorsante, cu adancimea de aspiratie de mana la 9 metri, la preturi accesibile oricui isi doreste sa aiba parte de apa curenta in casa proprie.

sursa: shop-einstal.ro


Ce este un hidrofor?

Pe scurt, hidroforul reprezenta o instalatie ce se foloseste cu scopul de a alimenta cu apa o locuinta, de a ridica presiunea apei la un nivel cat mai bun, astfel incat sa poata fi utilizata in mod normal, in momentul in care reteaua de distributie nu permite acest lucru sau este inexistenta. Intreg procesul de pompare a apei- din puturi, fantani etc.- se datoreaza aerului comprimat, care reuseste sa impinga apa din rezervor pana la un nivel ideal.

sursa: cdscdn.com

 

Hidroforul reprezinta o metoda ideala si accesibila oricui, fiind un sistem de alimentare cu apa a unei locuinte ce nu dispune de apa curenta. De asemenea, pentru ca hidroforul sa isi faca treaba, acesta este compus din mai multe elemente, printre care: pompa submersibila, vas de hidrofor, manometru si presostat.

Cum se alege hidroforul?

– Evident, acest lucru tine de numarul de locuitori a unei case, dar si frecventa cu care se utilizeaza apa. Din acest motiv, in functie de nevoile personale, se alege un hidrofor care sa se ridice la nivelul cerintelor impuse de o familie;

sursa: aov-architecture.ro

 

– In plus, atunci cand se alege hidroforul, trebuie sa se ia in calcul si debitul pompei;

– In general, se recomanda utilizarea unui hidrofor mai performant, care detine si un sistem integrat ce poate opri aparatul, atunci cand acesta sesizeaza ca nu mai exista apa;

– De asemenea, la alegerea unui hidrofor trebuie sa se ia in calcul si consumul de energie- asa cum este de asteptat, ideal este un hidrofor cu un consum de energie cat mai redus.

Functionarea hidroforului- la ce trebuie sa fim atenti?

Putem spune ca un hidrofor functioneaza corect, dupa ce este utilizat o perioada mai lunga de timp. De exemplu, odata pornita apa, aceasta trebuie sa aiba un flux continuu, fara variatii de debit; in cazul in care se intampla acest lucru, inseamna ca hidroforul intampina o problema.

sursa: net7.ro

 

Exista mai multe lucruri care ar putea fi responsabile pentru aceasta problema, insa cea mai frecventa tine de buna functionare a presiunii in perna de aer. Procesul de reparare este ceva mai complicat si, din acest motiv, ar trebui sa se apeleze la un specialist in domeniu, pentru ca hidroforul sa functioneze corect.

Blogger: Cristina M.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *