Intel Devil’s Canyon, primul procesor de 4GHz

devil_logo
devil logo

Asteptam cu nerabdare sa vedem noile procesoare din cea de a cincea generatie Intel. Procesoarele vor fi lansate probabil la sfarsitul acestui an si vor avea numele de cod Broadwell. Pana cand acestea vor fi lansate vom mai avea putin de asteptat. Intre timp cei de la Intel ne-au pregatit o mica surpriza. Acestia au anuntat ca vor lansa doi noua procesoare din clasa Haswell. Numele de cod pentru acestea va fi Devil’s Canyon. Suna destul de bine. Si denumirea reflecta in mare parte ce pot face aceste noi procesoare.

Primul procesor despre care Intel a vorbit la conferinta Computex desfasurata acum cateva zile a fost Core i7 4790K. Acesta va fi primul procesor Intel care va avea un clock speed de baza de 4.0 GHz. Unii ar putea spune ca au mai existat procesoare Intel care sa poata functiona la aceasta frecventa. Adevarat, dar nici nu procesor Intel nu a functionat la frecventa de 4 GHz, ca viteza de baza si folosind toate cele 4 nuclee de care dispune. Pana acum procesoarele care atingeau aceasta viteza o faceau pentru perioade determinate de timp. Pe langa faptul ca nu puteau rula perioade indelungate de timp la aceasta frecventa, nu toate nucleele ajungeau la aceasta frecventa, doar unul sau doua din ele.

Al doilea procesor de care vorbim este Intel Core ig 4690k. Acesta va avea o viteza de baza de 3.5GHz. Folosind modul Turbo, vei putea ajunge la o viteza de 3.9Ghz.

Ambele procesoare vor oferi frecvente mult mai ridicate decat cele prevazute daca vei experimenta noul multiplier clock cu care vin acestea.

Pe langa cele doua procesoara din seria Devil’s Canyon, Intel a anuntat ca vor mai lansa un procesor din seria Pentium. Acestia sarbatoresc cea de a 20-a aniversare a procesoarelor Intel in acest an. Cu acesta ocazie vor lansa procesorul Pentium G3258.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.