Impozitarea dubla a pamantului

Prevederile noului Cod Fiscal aduc din ce in ce mai multe nemultumiri in randul populatiei, astfel incat o prevedere a acestui cod prevede impozitatea de doua ori a pamantului. Cum vine acest lucur? Simplu. Guvernul considera ca fiecare persoana care detine o casa construita pe o bucata de teren va trebui sa plateasca de anul viitor de doua ori impozit pe acesta suprafata. Astfel, daca detii un teren de 100 metri patrati, iar constructia casei tale este de doar 80 metri patrati, va trebui sa platesti un impozit pentru constructia casei si un alt impozit pe suprafata de pamant neutilizata.

Care este efectul acestei modificari? Statul considera ca nu platim suficiente taxe incat sa fim impozitati de doua ori pentru aceeasi suprafata, considerand ca partea de teren care este neocupata poate aduce beneficii celor care o detin. Cel mai mare dezavantaj al acestei modificari este faptul ca persoanele aflate in mediul rural nu au posibilitatea achitarii acestui impozit, ei descurcandu-se doar cu ceea ce obtin din cultivarea pamantului. Daca aceasta lege va fi acceptata, care va fi castigul lor? Pentru ce vor munci acesti agricultori?

impozit pe teren
impozit pe teren

Facand un calcul simplu, reiese ca „ceea ce dam pe mere, se duce pe pere”, favorizand disparitia fructelor si legumelor naturale, de casa, in detrimentul celor cumparate din marile supermarketuri. Intreaga productie a agricultorilor va fi supusa impozitarii, motiv pentru care cei mai multi sunt dispusi sa nu mai produca si sa vanda mare parte din terenurile lor. Noua modificare a Codului Fiscal ii va sili pe multi sa vanda, argumentand ca terenul respectiv  va trebui sa aiba o intrebuintare, pentru ca altfel valoarea sa o sa creasca si implicit si impozitul o sa coste si mai mult.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *