Iata ce poti face pentru a renunta la fumat

Cercetatorii au demonstrat ca cea mai mare parte dintre fumatori isi doresc sa renunte la fumat. Motivele sunt de cele mai multe financiare deoarece in ziua de astazi, fumatul este considerat un lux. Un lucru este cert: fumatul creaza dependenta si din acest motiv oamenii care sunt dependenti de fumat renunta la el foarte greu. De asemenea, cercetatorii afirma ca femeile se lasa mult mai greu de fumat decat barbatii deoarece organismul lor proceseaza mai mult nicotina. Iata cateva sfaturi pentru a reusi sa renuntati la fumat:

In primul rand trebuie sa stabiliti foarte bine motivele pentru care doriti sa va lasati de fumat. Cu siguranta daca veti incerca sa va lasati de fumat veti avea parte de o ismpla incercare fara sa aveti vreo reusita. De aceea trebuie sa va stabiliti foarte bine motivele pentru care doriti sa renuntati la fumat si sa le notati intr-un loc de unde sa le vedeti cat de des.

Apoi ar trebui sa cautati sprijinul unei comunitati care sustine renuntarea la tutun. Daca nu poti sa te inscrii intr-o asociatie, cu siguranta ai prieteni care au renuntat la fumat si iti pot oferi sfaturi despre cum va fi. Intreba-ti prietenii cum au depasit perioada si incearca sa inveti de la ei.

Pentru a reusi te poti apuca de sport. Multa lumea este de parere ca renuntarea la fumat presupune ingrasare. Ei bine, acest lucru este imposibil daca vei incerca sa inlocuiesti vechiul obicei cu sportul.

De asemenea, iti poti face un plan despre ce vei face.cu siguranta vei fi tentat sa te reapuci de fumat. Ce poti sa faci pentru a nu cadea prada acestei tentatii? Ei bine, ai putea sa iti scrii ceea ce ai de gand sa faci in momentul in care vrei sa fumezi. Foloseste un carnetel sau o foaie pe care sa iti notezi tot ceea ce ai sa faci cand vrei sa fumezi.

Related Posts

Un comentariu

  1. Dependenta de fumat e una psihica mai mult. Iti trebuie foarte multa vointa pentru a renunta, dar nu e imposibil. Eu am reusit sa ma las de zeci de ori :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.