Wittelsbach

Girls best friends: Diamantele

Chiar daca se spune ca diamantele sunt cei mai buni prieteni pentru o femeie, cele mai mari si mai scumpe diamante din lume sunt detinute de barbati. Din acestia, majoritatea sunt de profesie bijutieri. Diamantele sunt clasificate in functie de culoare, marime, taietura, claritate. Toate aceste caracteristici sunt cele care ii dau unui diamant aspectul unic si valoare de milioane de dolari.

Graff Pink 46 millioane de dolari

Graff Pink este recunoscut ca fiind cel mai mare diamant de culoare roz din lume. Diamantul a fost descoperit de un american pe nume Harry Winston, de profesie bijutier. Pe data de 16 noiembrie 2010, diamantul a fost pus la licitatie si a fost vandut cu pretu de 46 de milioane de dolari. Diamantul este plrasat in top 2% al celor mai valoroase pietre pretioase din lume. Numele il are dupa ce a fost cumparat de Laurence Graff si acum face parte din colectia de bijuterii Graff Diamonds.

Wittelsbach Diamond 80 Millioane de dolari

Acest diamant de 31.06 carate are o culoare albastra cu o nuanta inchisa si este cunoscut la nivel mondial pentru claritatea sa interna. Acest diamant este detinut de acelasi Laurence Graff din partea Graff Diamonds. Acesta spune ca diamantul a fost taiat de 3 bijutieri cu experiente si acum are o greutate mai redusa cu 4 carate. Graff a fost invinovatit pentru faptul ca acesta a compromis integritatea diamanului. Diamantul are o claritate VS 2 si a facut parte din bijuteriile coroanei regale din Austria si bavaria. Diamantul a fost descoperit in anul 1600, detinatorul original fiind regele Spaniei Philip al IV-lea. Diamantul a fost vandut lui Graff in anul 2008 pentru suma de 23.4 milioane de dolari. Diamantul a fost taiat si au fost inlaturate defectele si a fost vandut emirului din Qatar, Hamad bin Chalifa pentru pretul incredibil de 80 de milioane de dolari.

Simpla taitura a dus la o crestere a pretului de aproape 4 ori.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *