Femeile au succes chiar si in lumea IT!

business-woman-table-group
Business Woman

Chiar daca industria IT este una predominata de barbati, acest lucru nu a oprit anumite femei sa incerce sa ajunga in industrie. Desi numarul femeilor in IT este unul foarte mic, cele care sunt prezente in acest domeniu au reusit sa se faca remarcate si sa ocupe pozitii de top in marile companii IT.

Susan Wojcicki, CEO, Youtube

Fiind printre primii angajati pe care i-a avut Google, mai exact cel de-al 16 angajat, Susan Wojcicki a devenit CEO in cadrul Youtube dupa ce a ocupat functia de SVP in advertising pentru Google.

Aceasta a fost printre putinele persoane care a vazut inceputurile Google, cand compania a fost lansata de Sergey Brin si de Larry Page. Acestia au inchiriat un garaj in Menlo parc ce a servit drept primul birou Google.

Ursula Burns, CEO, Xerox

Ursula Burns si-a inceput activtatea la Xerox inca din anul 1980 sub forma unui internship. In anul iulie 2009 aceasta a ajuns la conducerea companiei, fiind prima femeie afro americata care conduce o companie ce face parte din topul celor 500 de companii Fortune. Aceasta primeste un total de 7.5 milioane de dolari in fiecare an.

Safra Catz, Presedinte si CFO, Oracle

Safra Catz a devenit un executiv in cadul companiei in anul 1999. De atunci aceasta a ajuns sa ocupe a doua pozitie in companie. Doar in anul 2013 aceasta a castigat 44 de milioane de dolari. Singura persoana care ocupa o pozitie mai inalta decat Safra Catz in cadrul Oracle este CEO-ul Larry ellison. Catz a devenit un membru in comitentulcompaniei din anul 2001. Inainte de asta aceasta a muncit in finante.

Chiar daca femeile nu sunt foarte prezente in lumea IT, cele care au reusit sa activeze in domeniu au ajuns pe pozitii de top. In acest caz am putea spune ca posturile ocupate de acestea sunt suficient de inalte pentru a compensa numarul atat de mic de femei din IT.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.