fumat

Exista si fumatori sanatosi?

Indiferent ca e pasiv sau activ, fumatul este un viciu care afecteaza milioane de oameni de pe intreg pamantul. Acesta are consecinte grave in tot organismul nostru, asa ca ajunge sa afecteze aproape toate organele: de la gura, limba, gat, pana la stomac si colon. Cu toate aceste, exista oameni care par a fi imuni la bolile care apar in urma fumatului si care sunt chiar mai sanatosi decat cei care nu au pus niciodata o tigara in gura.

Ei bine, secretul celor care fumeaza si nu patesc nimic a fost descoperit recent de oamenii de stiinta britanici. Acestia au realizat un studiu pe un numar de 50.000 de oameni, si au observat ca, in cazul fumatorilor, au loc o serie de mutatii care favorizeaza si chiar stimuleaza functionalitatea optima a plamanilor. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta descoperire este una uimitoare, deoarece fumatul ajuta la imbunatatirea functionarii plamanilor. Putin cam ironic, dar cu toate acestea nu ar trebui sa te apuci de fumat doar ca sa iti functioneze plamanii asa cum trebuie. Cu siguranta functioneaza foarte bine si fara sa te apuci de fumat.

Fumatul si bolile respiratorii

Foarte multi oameni care fumeaza sunt cunoscuti pentru ca dezvolta boli pulmonare, dar cu toate acestea, astfel de boli de la nivelul plamanilor apar si in cazul celor care nu au fumat niciodata. Pentru a intelege ce se intampla de fapt, oamenii de stiinta au analizat o serie de cazuri de boli si infectii pulmonare. Astfel, in urma compararii datelor medicale dintre fumatori si nefumatori, expertii au descoperit ca exista fumatori cu „gene bune” si cei cu „gene proaste”. Cu toatea acestea, genele bune sunt mostenite din partea familiei, asa ca nu te poti baza pe faptul ca fumatul este benefic pentru tine.

Ca o fi benefic sau nu, cel mai bine este sa nu incerci sa fumezi. Chiar daca exista fumatorii care nu dezvolta boli respiratorii, nu uita ca exista sansa de a dezvolta alte boli, fumatul fiind un mediu propice pentru aparitia infarcturilor sau a accidentelor cerebrale. Spune stop fumatului!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *