Esti un parinte prea dur? Afla chiar acum!

Copii sunt ceea ce avem mai de pret in aceasta viata. De multe ori ne invinuim atunci cand copii ne considera responsabili de anumite lucruri. Ei au tendinta de a ne incrimina in unele momente ceea ce nu este foarte bine.

Cu siguranta vi s-a intamplat sa va para rau dupa ce v-ati certat copilul si sa va ganditi daca ati procedat ocrect sau nu. De foarte multe ori va ganditi probabil ca poate ati fost prea dura sau nu stiti cum sa va comportati cu el. Ei bine, tocmai din acest motiv va invit sa studiati anumite lucruri care denota un parinte prea sever si veti sti sa trageti concluziile.

Ai prea multe reguli? Cu siguranta ai foarte multe reguli pe care le impui copilului tau si este normal sa le ai mai ales ca rolul tau in viata copiilor este acela de a le da educatie si de a-i corecta atunci cand gresesc. Te gandesti doar la binele lui si incerci sa il faci sa inteleaga ca nu face toate lucrurile bine si ca ar trebui sa faca mici modificari. Important este tonul pe care il impui copilului si numarul de reguli impus.

Nu trebuie sa fii stresanta atunci cand ii explici copilului ca a gresit. Este suficient sa ii dai cateva indicatii pentru a intelege ca are un comportament gresit.

Studiaza-ti comportamentul. Daca observi ca ai un comportament mult prea exagerat si ameninti copilul in mod exagerat inseamna ca ai o problema. Nu trebuie sa il ameninti cu lucruri de genul „te dau afara din casa”. Aceste lucruri nu vor face decat sa te indeparteze de copil si sa isi intareasca atitudinea asupra comportamentului tau. Sigur, in situatiile in care iti ameninti copilul intr-un asemenea mod iar el iti va raspunde nepasator cu „bine” nu vei face decat sa iti para rau de ceea ce ai spus si bineinteles ii vei da frau liber copilului.

Related Posts

Un comentariu

  1. Ca parinte trebuie sa stii mereu limitele si sa fii echilibrat. E bine ca un copil sa aiba parte de toate conditiile si sa fie de mic educat corespunzator. Din proprie experienta recomand din cand in cand sa fie organizata cate o petrecere. Va ajuta mult. Poti alege serviciile oferite de http://www.petrecericupersonaje.ro Se vede imediat diferenta daca cei mici sunt plictisiti, tristi sau nu socializeaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *