Elizabeth Taylor chiar avea ochi mov?

Elizabeth Taylor va fi amintita pentru multe dintre performantele sale pasionale din lumea filmelor, pentru slabiciunea pe care o avea fata de bijuteriile scumpe, mai multe casatorii si, bineinteles, pentru ochii de culoare mov pe care ii avea.

Multumita lentilelor colorate din ziua de azi, oricine isi poate colora ochii in nunatele pe care si le doresc- chiar si in violet. Insa, Taylor nu avea culoarea ochilor violet din cauza ca purta lentile de contact- prima pereche de lentile a fost creata abia in anul 1983. Nu, ochii lui Taylor era adevarati.

Culoarea ochilor depinde de cantitatea de melanina

Aspectul colorat al irisului din jurul pupilei negre depinde de cat de mult pigment contine melanina. Cu cat exista mai multa melanina in ochii tai, cu atat culoarea ochilor va fi mai intunecata- nivelul de melanina este determinata de mostenirea genetica. De exemplu, irisul unei persoane cu ochi caprui va avea mai multa melanina decat o persoana cu ochi verzi. Ochii lui Taylor aveau o cantitate specifica si foarte rara de melanina, dar era aproximativ aceeasi care se intalneste si la o persoana cu ochi albastri.

Norman Saffra, presedinte al departamentului de oftalmologie de la Centrul Medical Maimonides din Brooklyn, New York, sustine ca „exista diverse nuante de albastru si gri, iar violetul ar putea fi o forma de pigmentare tipica. Este posibil ca si altcineva sa aiba aceasta culoare a ochilor, dar acest lucru depinde si de cantitatea de melanina”.

De asemenea, Saffra mai adauga ca nuanta ochilor se poate schimba in functie de intensitatea de lumina. De exemplu, atunci cand vei purta o camasa alba, aceasta va reflecta lumina catre iris si va face ca nuanta normala sa fie putin mai deschisa. Totodata, si machiajul poate scoate in evidenta culoarea ochilor. Taylor era fotografiata purtand fard albastru sau violet in jurul ochilor, pentru a-si scoate in evidenta culoarea mov a ochilor. Cu sau fara machiaj, Taylor va ramane celebra in istorie datorita ochilor sai.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.