Eliminarea Kinect va aduce jocuri mai bune pentru Xbox

Xbox One
Xbox One

Miscarea celor de la Microsoft de a elimina sistemul, acum facultativ, Kinect din componenta consolei Xbox Onei a starnit mai multe efecte in randul marilor companii de sofware care realizau produse care functioneaza folosind Kinect.

Pe langa aceasta schimbare acestia au persmis comercializarea unei versiuni fara camera web a consolei pentru a oferi un pret mai competitiv. Prin aceasta decizie, consola Xbox One devine mai performanta inlaturand o parte din procesele nevoite pentru functionarea acestor elemente.

Conform celor de la Microsoft, inlaturarea sistemului Kinect din Xbox One, nevoia consolei de memorie a fost redusa cu 10%, imbunatatind astfel performanta GPU-ului. Aceasta crestere in materie de performanta va fi cu siguranta fructificata de dezvoltatorii de aplicatii si jocuri in viitorul apropiat. Astfel ca razboiul dintre cele doua console Xbox One si Playstation PS4 va continua.

Totusi aceste schimbari nu vor imbunatati substantial consola Xbox One si nu inseamna ca aceasta va fi mai buna in momentul in care opresti sitemul Kinect. Dezvoltatorii de aplicatii si jocuri vor trebui sa rescrie linii intregi de cod pentru a putea profita de puterea disponibila. Asa ca va dura cel putin cateva luni pana cand vom avea parte de noi aplicatii si jocuri care sa poata folosi consolele la intreaga lor capacitate.

In privinta efectelor starnite de aceasta decizie cei de la GamesIndustry si-au facut deja planuri pentru a asista la inmormantarea Kinect. Acestia au spus ca Microsoft nu a facut nimic mai mult decat sa ofere sistemului Kinect o moarte inceata dar sigura. Kinect nu este o aplicatie extraordinara si nu ar fi rezistat foarte mult asadar daca Microsoft a renuntat la ea ne putem astepta la ceva nou.

Gamesutra este o alta companie care crede ca sistemul Kinect este ca si ingropat, si nici acestia nu par a plange dupa el.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *