Tanar depresiv

Depresia

Depresia este una dintre cele mai raspandite afectiuni in momentul de fata: se considera ca in jur de 350 de milioane de oameni sufera de depresie in momentul de fata in toata lumea. Aceasta cifra este mai mare, cu siguranta, daca luam in vedere cativa factori.

In primul rand, multi oameni nu au informatiile necesare pentru a-si da seama ca sufera de depresie, putand simptomele specifice acesteia (precum oboseala, insomniile, lipsa de concentrare, pierderile de memorie etc) pe baza altor factori.

Apoi, sunt o serie de oameni care vad depresia ca pe o boala a cuiva care nu e destul de stapan pe mine si pe emotiile sale pentru a si le tine in frau. Aceasta conceptie este gresita. Suntem oameni diferiti, cu perspective diferite, cu intamplari diferite in trecut. Daca unii dintre noi nu se pot adapta psihic, la fel de bine ca altii, asta nu inseamna ca sunt slabi. Ba, chiar mai mult, consider mult mai slab omul care nu recunoaste ca are nevoie de ajutor, decat cel care are o problema care il impovareaza si recunoaste ca asa este.

In al treilea rand, sunt oamenii care se tem de stigmatul social. Acestia sunt in legatura cu anterioara categorie, cea a celor care critica si se cred experti. Fara sa fie contagioasa sau un pericol pentru altii, unii oameni nu inteleg depresia, asa ca unii suferinzi aleg sa nu recunoasca si sa ascunda acest fapt, lucru care nu le face decat si mai mult rau.

Dupa cum probabil stiti, netratarea depresiei cronice poate duce la sinucidere. Chiar se merita vorbele ignorante ale oamenilor sa ne afecteze atat de tare, incat, desi constienti ca avem nevoie de ajutor intr-un moment respectiv, sa nu acceptam asta de frica si rusinea fata de ei? Cu siguranta ca nu. Viata merita traita si trebuie sa o traim fericiti!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *