implant dentar

De ce sa alegi un implant dentar si nu o punte dentara

In momentul in care ajungi la medicul dentist pentru ca ai un dinte lipsa accepti varianta pe care acesta ti-o propune. Trebuie sa stii insa ca exista si alternative. Medicul in cauza iti va propune ceea ce stie, insa oricand te poti orienta si spre o a doua parere. Asa se face ca implantologia la ora actuala este un segment tot mai popular si de interes, astfel ca pacientii ar trebui indrumati spre acest sector cand vine vorba de dinti lipsa ce trebuie inlocuiti.

Implantul si puntea dentara

Ca o masura mai accesibila ca pret, ce tine de competenta medicului dentist si a tehnicianului dentar, puntea dentara a fost pentru o vreme o solutie. Aceasta presupune pilierea unor dinti, chiar daca acestia sunt sanatosi, intacti, deci chiar si estetici privind forma si culoarea, pentru a deveni piloni de sustinere a zonei de mijloc unde lipseste unul sau mai multi dinti, unde nu exista  radacina a dintilor naturali pierduti. Uneori un dinte rup poate fi reconstiuit individual sau pe baza radacinii acestuia se poate recrerea o structura dentara insa in lipsa acestora nu se poate altceva decat sa se acopere zona cu o proteza.

Puntea dentara are desigur avantajul costurilor mai reduse, insa dezavantajul de a afecta si dinti naturali, de a pune presiune pe zone astfel ca in timp se poate extinde zona afectata, puntea devenind necesar a fi tot mai mare, deci lucrarea dentara incluzand tot mai multi dinti. In schimb, cand vine vorba de un implant Megagen Cluj realizat de mana specialista, cu material de calitate, avantajele sunt in masura sa justifice si costurile.

Trebuie spus ca din punct de vedere estetic, de rezistenta si stabilitate un implant este net superior lucrarii dentare de tip punte. Acesta este introdus in structura osoasa, la locul unde exista dintele natural. Procedura este realizata sub anestezie, deci pacientul nu trebuie sa se teama de durere sau de ceea ce se intampla in timpul implantarii. Nu sunt afectati dintii naturali, deci inlocuiti doar cei lipsa.

De asemenea, din punct de vedere estetic si de confort al celui care dispune de un implant se distinge faptul ca aceasta procedura este din nou superioara altor metode. Implantul nu tradeaza exista unei structuri ce este alta decat cea de dinte natural al pacientului, se lucreaza tinand cont de caracteristici specifice pentru fiecare pacient – forma dentara, culoare, dimensiune etc. Arata foarte bine si se simte la fel. Adaptarea pacientului vine imediat dupa, mai ales pentru ca sunt structuri individuale, separate – puntile dentare imita forma dintilor naturali, pot reda in  mod fidel modelul acestora, insa in fapt sunt o masa compacta, nu sunt dintii separati si asta poate crea disconfort.

In cazul unor eventuale probleme de sub lucrare intreaga punte trebuie indepartata, astfel ca se expune toata zona dentara, deloc neplacut desigur. Insa aceasta pare sa fie doar o mica problema tinand cont de costurile implicate si de interventiile variate. In schimb, un implant asigura ca este o lucrare trainica, de unde si faptul ca este o recomandare fata de alte metode.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *