Imigranti pe gard

De ce nu se poate descurca Europa cu migrantii?

Tinand cont de numarul mare de migranti din Asia si Africa ajunsi in Grecia si Italia, Comisia Europeana a declarat ca fiecare tara membra a Uniunii Europene va trebui sa accepte o anumita cota din acel numar, pentru a usura greutatea pusa pe umerii acelor tari receptoare. Vice presedintele Frans Timmermans a declarat ca sistemul de cota ar trebui sa „ofere valoare la cum ar trebui sa arate solidaritatea intra-UE.” Insa, nimeni nu pare fericit cu planul. Toata lumea poate vedea ca Italia si Grecia au nevoie de ajutor, insa nimeni nu vrea sa i se spuna cati refugiati trebuie sa primeasca.

Franta si Germania, care impreuna ar trebui sa primeasca mai mult de 30% dintre refugiatii relocati, au cerut o impartire mai corecta a povarei, declarand si ca ar trebui sa se puna un accent mai mare pe numarul de refugiati care a fost deja primit.

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a mai adaugat ca s-a interesat de centrele de asteptare din Italia si Grecia, unde „migrantii economici ilegali” ar putea sa fie distinsi de „cei care sunt persecutati si deci sunt acoperiti de legea azilului.” Prim ministra Poloniei a declarat ca se opune cotelor obligatorii si ca statele membre ar trebui sa ia singure deciziile.

Spania este de parere ca nu s-au luat corect in calcul, de catre Comisie, faptul ca are o rata de somaj de 23% sau de problemele pe care le are deja cu proprii ei imigranti care nu detin documentatie. Bulgaria se simte la fel de neglijata. Romanii intre timp protesteaza impotriva ridicarii unei moschei in Bucuresti, neluand in seama valul de imigranti care urmeaza sa ajunga pe teritoriul tarii noastre pentru a scapa de o moarte sigura.

Faptul ca sub legea Uniunii Europene, Marea Britanie, Irlanda si Danemarca sunt scutite de planul de cote fac ca nemultumirile altor tari sa fie si mai mari.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *